Culy Homemade: geroosterde cashewnoten met sambal

Deze geroosterde cashewnoten met sambal zijn een heerlijke, pittige snack. We roosteren de cashewnoten twee keer: eerst droog, daarna met flink wat boter en sambal oelek.

Cashewnoten worden zó veel lekkerder als je ze even roostert. En deze geroosterde cashewnoten krijgen daarnaast ook nog een lekker sticky jasje van sambal. Dit toffe recept vonden wij op Bon Appetit.

cashewnoten met sambal

Zo maak je deze cashewnoten met sambal:

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Schep ze over in een bakje.

Smelt de boter in de pan tot ‘ie bruist, voeg dan de geroosterde cashewnoten en de sambal toe. Laat de cashewnoten zo nog 3 tot 5 minuten roosteren, terwijl je af en toe roert.

Als ze er lekker goudbruin uitzien en de sambal aan ze blijft kleven, zijn ze goed.

Schep de noten over in een kom en besprenkel met grof zeezout. Het lijkt alsof er veel vloeistof mee komt, maar zodra de noten afkoelen, blijft dat aan ze plakken. Dus don’t worry, enjoy!

cashewnoten met sambal

Voor een kommetje vol:

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 theelepels sambal oelek
  • Grof zeezout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde cashewnoten met sambal
Sluiten