Hack voor als je citroen raspt op een blokrasp (en meer rasp-tips!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F05%2Fsarah-elizabeth-1ZHOvZAoIDs-unsplash-1.jpg)
Een citroen raspen is niet het allerleukste klusje in de keuken, met kleine stukjes schil die vast blijven zitten in de rasp. Gelukkig is er een geniale hack om dit probleem op te lossen.
Bakpapier is de redder in nood
De truc is simpel en effectief. Plaats een stukje bakpapier tegen je blokrasp en rasp de schil van de citroen daar overheen. Het bakpapier vangt de geraspte schil op, zodat je niets kwijtraakt of vast komt te zitten in de rasp. Probeer niet al te veel druk uit te oefenen, anders zit er straks een stukje bakpapier in je gerecht. Na het raspen veeg je de schil eenvoudig van het papier af. Minder gedoe, minder verspilling en een perfect resultaat!
Eindelijk ontrafeld: hier gebruik je de vier zijdes van je blokrasp voor
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F05%2Fbannon-morrissy-DlIf_0GR_nM-unsplash.jpg)
Meer citrus-hacks
- Bevries je citroen: heb je vaak te veel citroenen in huis? Rasp ze voordat ze bederven en bewaar de schil in de vriezer. Perfect om later te gebruiken in recepten of als finishing touch voor een gerecht.
- Maximaliseer het sap: rol je citroen stevig over het aanrecht voordat je hem doorsnijdt. Dit maakt de vrucht sappiger en makkelijker uit te persen.
- Maak citroenpeper: meng geraspte citroenschil met grof zeezout en zwarte peperkorrels. Laat het mengsel drogen en bewaar het in een potje. Perfect voor visgerechten!
Citroenen invriezen: het kan, het is een goed idee en zo doe je het
Meer handige tips?
- Hoe stel je de lekkerste borrelplank voor kerst samen? Culy’s tips & tricks
- Heerlijk leesvoer: de beste kooktips die ik als sous leerde in de restaurantkeuken
- 8x voedselveiligsheidstips die iedereen moet kennen