Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 10 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Gezond en toch verrot lekker: 5 x gezonde kookboeken

Gezond eten en toch dagelijks genieten: het kán jongens. Dat bewijzen wij natuurlijk met onze gezonde recepten (kuch…), maar er staat daarnaast nog een heel legertje kookboekenschrijvers voor je klaar met lekkere, gezonde kookboeken. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Liever eerst door naar onze gezonde recepten? Oké dan, daar ga je: naar de gezonde recepten van Culy.

5 x gezonde kookboeken:

1. The Green Kitchen at Home

Een gezond kookboek dat ook nog eens kookboek van het jaar werd (2017): da’s The Green Kitchen at Home. Bestsellerauteurs David Frenkiel en Luise Vindahl geven in dit boek meer dan 100 vegetarische recepten die ze elke dag voor hun gezin koken. Fish & chips van bloemkool anyone?

> The Green Kitchen at Home is te koop voor € 27,99

the green kitchen at home cover

2. Slim koken – Janny van der Heijden

In haar boek Slim koken – 50 gezonde en slanke recepten benadert Janny van der Heijden gezond koken precies zoals wij dat zouden doen. Dus jezelf niets ontzeggen, maar: “Slim koken betekent dat je alles mag eten wat je lekker vindt, zolang je maar gebalanceerd eet en je de hoeveelheden in de gaten houdt.” De enige manier om het vol te houden.

> Slim koken van Janny van der Heijden is te koop voor € 20,- 

Slim koken van Janny van der Heijden

3. Healthy appetite van Gizzi Erskine

Als je van Gizzi Erskine Caesarsalade met gegrilde kip, nacho’s met zwarte bonen en chocoladepudding met gesmolten karamel mag eten, weet je dat je één van die gezonde kookboeken te pakken hebt die niet vergeten wat zo belangrijk is bij eten: genieten. De Britse Gizzi is al langer een van onze favoriete chefs: ze schreef ondermeer een column in The Sunday Times Magazine en diverse tijdschriften.

> Healthy Appetite is te koop voor € 9,95

Gizzi Erskine

4. Verrot Gezond

Deze titel mag je heel letterlijk nemen, want verrot en gezond gaan hand in hand in dit boek. Restaurateur & chefkok Christian Weij geef je namelijk een groot aantal recepten voor verschillende gefermenteerde producten. Die zijn namelijk – naast verrot lekker – ook goed voor je gezondheid.

> Verrot Gezond van Christian Weij is te koop voor € 29,99

Verrot Gezond

5. Het Airfryer Kookboek

We verzuchten weleens: álles wat je frituurt is lekker. En hoewel frituren niet altijd zo ongezond hoeft te zijn als we denken, is het ook niet meteen de meest gezonde optie. En toen was daar de airfyer: het apparaat dat ons laat frituren met tachtig procent (tachtig procent!) minder vet. Heel Nederland loopt er mee weg en we snappen wel waarom.

In Het Airfryer Kookboek vind je inspiratie voor je friturende metgezel: zowel voor het maken van snacks als om te bakken, grillen en roosteren.

> Het Airfyer Kookboek is te koop voor € 8,99 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.