Redactie
Redactie Inspiratie 23 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Gekke groentes redden met Kromkommer

Worteltjes met twee benen, te groot uitgevallen bieten of paprika’s die er nét even wat anders uitzien. Ze worden vaak weggegooid vanwege hun looks, terwijl er met de smaak en kwaliteit meestal niks mis is. Zonde, vonden de Rotterdamse Lisanne, Jente en Chantal, en sindsdien hebben ze een missie. 

door Britte Kastelein

Door de hele voedselketen aan te pakken willen de meiden van Kromkommer deze gekke groentes weer krijgen waar ze horen: op je bord. En dus roepen ze de boeren die de groentes telen, de supermarkten die ze in hun schappen kunnen leggen en de horeca die er mee kan koken op tot verandering. Iedereen kan volgens dit drietal helpen om de enorme voedselverspilling tegen te gaan.

Om dit voor elkaar te krijgen en het probleem op een positieve manier onder de aandacht brengen bedenken ze allerlei originele acties. Zo aten ze al eens een maand lang onder het mom van ‘Kromme Voornemens’ alleen maar voedsel dat anders weggegooid zou worden. Ook is er een ‘Krommunity’, waarbij iedereen die vindt dat krom het nieuwe recht is zich kan aansluiten.

kromkommer2

Soepje?

Afgelopen mei lanceerde Kromkommer een eigen soepenlijn. Groentes die anders worden weggegooid of in veevoer verwerkt, krijgen hierin een tweede kans om alsnog opgegeten te worden. Er zijn drie verschillende smaken: een tomatensoep van gele snoeptomaatjes, een wortelsoep met een kruidige twist en een bomvolle bietensoep. Allemaal volledig plantaardig, zonder suiker of gluten en zo duurzaam (en leuk!) mogelijk verpakt.

Benieuwd naar deze verantwoorde soepen? Op www.kromkommer.com vind je de verkooppunten. Een delicatessenlijn van gekke groentes staat ook op de planning. We kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.