Redactie
Redactie Inspiratie 22 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

7 tips om saus mooi op je bord te krijgen

Heb je een heerlijk gerecht gekookt, mooi gepresenteerd, en dan moet de saus er nog overheen. Vaak is je mooie presentatie dan in één keer verdwenen. Daarom loont het om ook wat extra aandacht aan het verdelen van de saus te geven. 7 tips!

Culy Stock  0001

 

 

1. Gebruik een plastic knijpflesje voor extra mooie decoratie.

Culy Stock  0002

2. Met hetzelfde knijpflesje, of een klein lepeltje, kun je heel precies je saus aanbrengen. Vooral een aanrader voor spierwitte borden en verfijnde gerechten.

Culy Stock  0003

3. Wil je je bord niet ‘verpesten’, serveer je saus dan in kleine kommetjes ernaast.

Culy Stock  0004

4. Of koop een speciaal sauskannetje! Zo kunnen al je gasten zelf de hoeveelheid saus bepalen.

Culy Stock  0005

5. Met een plastic spuitzakje, heel goedkoop gemaakt van een plastic druk&sluitzakje van de supermarkt, kun je mooie cirkels saus maken.

Culy Stock  0006

6. Met zo’n zelfde spuitzak maak je prachtige kleine dotjes saus.

Culy Stock  0007

7. En tot slot: draait je gerecht helemaal om de saus? Doe dan lekker rustiek en laat je inner Jackson Pollock naar buiten.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.