Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Gadgets 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Hebben: met dit apparaat maak je thuis de beste warme chocolademelk ooit

Het klinkt misschien een beetje overbodig, een aparte machine voor warme chocolademelk. Immers: warme chocolademelk is toch zó gemaakt? Klopt, maar deze machine voor warme chocolademelk van Hotel Chocolat maakt het je wel héél gemakkelijk. Bovendien belooft ‘ie je fluweelzachte warme choco. Het moge duidelijk zijn: deze machine voor warme chocolademelk hebben we nodig in ons leven.

Een machine voor warme chocolademelk

Jup, je leest het goed: het beroemde chocolademerk Hotel Chocolat verkoopt nu een apparaat waarmee je zelf superzachte chocomelk maakt van echte chocolade. Er komen dus geen kunstmatige poeders aan te pas waar eigenlijk maar heel weinig cacao aan zit  – dit is the real deal. 

Het apparaat heet niet voor niets The Velvetiser, als verwijzing naar de niet te dikke maar ook zeker niet te dunne textuur van de perfecte warme chocolademelk. Heb je al hartjesogen? Wij wel.

Afbeelding van warme chocolademelk machine 1
Bron: Hotel Chocolat

Hoe werkt de Velvetiser?

Hoe het werkt? Simpel! Je checkt of de garde goed zit en doet dan eerst een vloeistof naar keuze in het apparaat. Daarvoor kun je zowel koemelk (van magere tot volle) als plantaardige melk (amandel, soja, rijst en noem zo maar op) gebruiken. Het kan zelfs met water, of met een mix van water en melk. Voeg daar de chocolade aan toe, doe het deksel dicht en druk op de knop.

En tada: 2,5 minuut later is je warme chocolademelk klaar. De machine heeft zelfs nog minder tijd nodig om de chocolade te smelten en met de vloeistof te mengen dan het je zou kosten om chocomelk met een poedertje en een magnetron te maken.

Koude chocomelk maken kan overigens ook met de machine, door een volle portie chocolade te gebruiken maar slechts de helft van de melk. Schenk dit vervolgens over wat ijsblokjes in een glas en schenk de rest van de melk er vervolgens koud bij. Da’s misschien wat beter voor de hoge temperaturen aankomende week.

Warme chocolademelk uit de Velvetiser
Bron: Hotel Chocolat

Chocolademelk met salted caramel-smaak

Zelf chocolade raspen en in de machine gooien werkt helaas niet: het apparaat is echt helemaal afgestemd op het gewicht van de chocolate flakes die het merk zelf verkoopt en kan kapot gaan van grotere stukken. Maar als je het apparaat koopt, krijg je daar gelukkig wel meteen een pakket van dat eigen chocoladepoeder bij. Er zijn vijf smaken: melk, puur en extra puur, en hazelnoot en salted caramel.

Je kunt de machine voor warme chocolademelk voor 100 Engelse pond aanschaffen via de site van Hotel Chocolat. Niet goedkoop, zeker niet met de chocola die je er steeds bij moet bestellen – maar je moet er wat voor over hebben. Het apparaat is vooralsnog alleen getest in Engeland, maar er komen ook internationale varianten aan; daar moeten we dus nog even op wachten.

In de tussentijd je eigen warme chocolademelk maken?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.