Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste culinaire adventskalenders voor 2017

Adventskalenders worden elk jaar lekkerder en daarmee wordt aftellen tot kerst een nóg groter feest. Want wat dacht je van een adventskalender gevuld met marshmallows, thee, kaantjes of kleine flesjes wijn?

Adventskalenders zijn dus allang niet meer (alleen) voor kleine kinderen. Verwen jezelf of een foodie friend met een exemplaar.

Dit zijn wat ons betreft de lekkerste adventskalenders voor 2017:

bier adventskalender Hopt

Het allerleukste cadeau voor de bierliefhebber: de fantastische adventskalender van Hopt met 24 flesjes speciaalbier uit 21 verschillende landen, van 19 brouwerijen. Online te koop via Hopt.nl.

Naked marshmallow adventskalender

De makers van Naked Marshmallow, een bedrijf uit Engeland, staan bekend om hun ‘gourmet marshmallows’. Ze hebben nu een eigen adventskalender met 25 verschillende smaken. Er zitten ook zes limited editions tussen. Hebben dus!

chilipeper adventskalenders

And now for something completely different: deze adventskalender is gevuld met… chilipeper! The Big Chilli Advent Calendar telt 24 verschillende soorten. Zowel hele gedroogde chilipepers als chilivlokken en chilipoeder, variërend in hitte. In het bijbehorende boekje vind je info en recepten.

lekkerste adventskalenders

A la Mère de Famille – een van de beroemdste snoepwinkels van Parijs – stopte een kersthuis vol met snoepjes. Online te koop.

biscuiteers lekkerste adventskalender

Biscuiteers bakte een blik vol kerstkoekjes. Bestel er de bijpassende stoffen adventskalender bij en stop in elk vakje een koekje, voor elke dag tot kerstmis.

adventskalenders 2017 chocolade

Le Chocolat des Francais maakt chocoladerepen met hippe wikkels. Hun adventskalender – gevuld met chocolaatjes – is al minstens zo hip(ster).

chocolade adventskalender volwassenen

Prestat maakt niet alleen de mooiste verpakkingen, maar ook de mooiste adventskalenders. Hierin zitten de favoriete truffels van schrijver Roald Dahl. Online te koop via Prestat.co.uk

Aldi bracht deze lekkere adventskalender uit, gevuld met 24 mini-flesjes wijn. Elke dag word je weer verrast met een soort: merlot, chablis en ook rosé en prosecco.

culinaire adventskalender thee

Betjeman & Barton is een van onze favoriete theemerken. Met hun adventskalender kun je elke dag een ander kopje thee proeven. De kalender is gevuld met 24 verschillende soorten thee.

lekkerste adventskalenders Hotel Chocolat

Hotel Chocolat heeft een vrij traditionele kerstkalender, maar vulde ‘m met figuurtjes van chocolade met karamel. Lekker! Liever alleen wit of puur? Kan ook. De adventskalenders zijn online te bestellen.

lekkerste adventskalenders kaantjes

The Snaffling Pig Co. maakt pork cracklings – oftewel: kaantjes – in diverse smaken. Denk aan ‘low & slow bbq’, ahornsiroop en zwarte peper. Die smaken hebben ze nu verzameld in een adventskalender. Ideaal voor je carnivorenvrienden.

Godiva adventskalender chocolade

De chocolaatjes van het Belgische Godiva zijn wereldwijd geliefd – zelfs Oprah is fan! In deze adventskalender vind je 25 van hun beste bonbons.

Stiekem alle chocolaatjes in één keer uit de kalender halen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.