Redactie
Redactie Gadgets 1 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe cheesecake van Gü: met mango & passievrucht

Een van de allereerste artikelen op Culy.nl was ‘Goddelijke cheesecake van Gü“. We zijn het toetjesmerk met de lekkere potjes cheesecake altijd in de gaten blijven houden. Gelukkig blijven ze af en toe nieuwe smaken uitbrengen. De nieuwste aanwinst? Gü’s cheesecake met mango en passievrucht.

Het begon allemaal met patissier Fred Ponnavoy. Voordat hij bij Gü kwam, was hij chef patissier van Bank restaurant en Cecconi Londen onder de bekende chefkok Giorgo Locatelli. Nu hij bij Gü zit, wilde hij graag een zomers toetje maken. Het resultaat: een cheesecake van mango’s en passievruchten op basis van een klassiek Engels dessert.

De bodem van de nieuwe cheesecake is gemaakt van biscuitdeeg. Fred maakte het van vermalen biscuits en boter. Zo’n koekjesbodem is lekker kruimelig van textuur, en stevig genoeg om de flinke dubbele vulling te huisvesten. De onderste laag daarvan is een Engelse curd (boter, eieren, suiker, fruit) van Alphonso mango’s en paarse passievruchten. Een goede curd is dik, cremig, en vol van smaak. De bovenste laag is lichter, gemaakt van cream cheese, slagroom en paarse passievruchten. De combinatie van de lagen geeft de cheesecake een driedubbele textuur, en maakt het dessert licht en vol fruit. Dat was precies waar Fred naar op zoek was.

Deze cheesecake is per twee potjes te koop voor € 3,29, onder andere bij Albert Heijn, Coop, Makro en Deen supermarkten.

naamloos-14naamloos-17naamloos-13naamloos-15

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.