Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu fietsen op een Nespresso-fiets van gerecyclede koffie capsules

Lekkere koffie drinken, rondrijden op een blitse fiets en ondertussen de wereld een handje helpen door te recyclen: het kan allemaal met de Nespresso-fiets. Het luxe koffielabel liet namelijk een fiets maken van gerecyclede koffie capsules. En het zou geen Nespresso-fiets zijn als dat niet een superhippe fiets heeft opgeleverd…

Nespresso sloeg daarvoor de handen inéén met het Zweedse fiets- en lifestylemerk Vélosophy. Hun samenwerking heet officieel RE:CYCLE en dat is natuurlijk ook meteen een leuk woordgrapje, want door te recyclen kun je nu ineens cyclen (oftewel fietsen) op een blitse Nespresso-fiets.

Nespresso fiets

Nespresso-fiets

Het koffielabel springt al jaren op de bres voor recycling. Zo kun je de aluminium koffie capsules van Nespresso na gebruik inleveren in de Boutiques, bij de koerier aan huis en via verschillende inzamelpunten. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost.

Nespresso: “Aluminium is oneindig recyclebaar en daardoor een van de meest waardevolle materialen. Met de lancering van RE:CYCLE wil Nespresso consumenten laten zien dat zij door te recyclen eenvoudig een positieve impact kunnen maken.”

Nespresso-fiets

Waar is deze fiets te koop?

Toevallig maakte Vélosphy haar stadsfietsen al van gerecycled aluminium. De Nespresso-fiets is door het merk uitgevoerd in dezelfde kleur als de capsules van de populaire Arpeggio-koffie van Nespresso. Ook de fietsbel is een directe verwijzing naar Nespresso: die is gemaakt in de vorm van de koffiecapsules. Uiteraard mag ook de fietsmand met houder voor je koffiebeker niet ontbreken.

De Nespresso-fiets is online te koop via de site van Vélosophy voor € 1250,- euro (exclusief verzendkosten). Je kunt de fiets ook winnen, als je je gebruikte Nespresso-capsules inlevert. Op de website van Nespresso vind je de voorwaarden voor de recycle-actie.

Meer over recyclen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.