Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Gadgets 23 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Leuk kaartspel voor foodies: vertel mij wat je eet en ik vertel je wie je bent

In een leven als foodie draait zowat alles om eten. We staan ermee op, we gaan ermee naar bed en nog voor de ene maaltijd achter de kiezen is, zijn we al aan het bedenken wat er een paar uur later op tafel komt. Kortom: eten verveelt nooit. Dat hebben de makers van dit kaartspel voor foodies goed begrepen.

De toffe foodie-bezigheden waarmee mensen de quarantaine opvullen blijven zich maar vermenigvuldigen. Van zuurdesembrood bakken en zelfgemaakte kimchi en kombucha maken tot aan online wijnproeverijen. Dit kaartspel voor foodies vult dat rijtje goed aan.

Kaartspel voor foodies

‘Vertel mij hoe je eet en ik vertel jou wie je bent’ is de naam van het spel. Het doel is eenvoudig: mensen laten converseren over eten. Want dat dit onderwerp stof geeft tot boeiende en persoonlijke gesprekken, staat buiten kijf. Eten is namelijk veel meer dan enkel en alleen dat wat er op je bord komt.

Eten gaat over herinneringen, belevingen, familiegewoontes en cultuur. Tof aan dit spel is dat de vragen die op de kaarten staan je verplichten om na te denken over jouw persoonlijk verhaal.

Gespreksstof voor tijdens de quarantaine

Daarmee levert het mooie gespreksstof en entertainment op in tijden waarin we wat meer tijd hebben voor lange gesprekken en verbinding met anderen. Wie weet leer je je huisgenoot wel op een andere manier kennen via dit spel.

Of wie weet levert het je wel culinaire inspiratie op. En wie weet is het wel mogelijk om dit spel virtueel te spelen, zodat je meteen een toffe online activiteit hebt.

> Vertel mij hoe je eet en ik vertel jou wie je bent is online te koop voor €19,95

Meer activiteiten voor foodies?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.