Redactie
Redactie Gadgets 11 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Het kan echt: een eitje koken zónder water!

Vooruit, een lekker eitje koken is voor een echte foodie nou niet meteen de grootste uitdaging. Toch is het iets wat je waarschijnlijk regelmatig doet en waar je tijd mee kunt besparen. Dat vond oprichter van EggxactlyJames Seddon, ook. Waarom zou het koken van het ultieme eitje niet net zo snel en simpel kunnen zijn als het roosteren van een boterham? Culy is het daar mee eens!

Et voilá: het is hem gelukt. Of je nu blij wordt van een romig zachtgekookt eitje of een voorkeur hebt voor hardgekookt: met deze geniale eierkoker kan je ei gewoon niet mislukken. De eierkoker bevat verwarmingselementen gemaakt van siliconen, die op zeer efficiënte wijze hitte overbrengen naar het ei. Heel geschikt voor de luie culy’s onder ons, want: amper afwas en je hebt er geen omkijken naar.

Hoe het werkt? Stop je ei in de eierkoker, klap het dekseltje dicht en kies hoe je je eitje wilt hebben. Easy. Bijkomend voordeel: op deze manier een ei koken kost maar 1% van de energie in vergelijking tot een pan met water. Een fijn idee! Helaas is de eierkoker op dit moment nog niet te koop.

Een aantal jaar geleden was James Seddon aanwezig bij het televisieprogramma Dragon’s Den om zijn eierkoker te demonstreren:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.