Redactie
Redactie Inspiratie 10 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

5 alternatieven om sour cream te gebruiken

Sour cream is het ideale ingrediënt voor een gezonde dip bij chips of rauwe groenten, maar wist je dat je er zoveel andere kanten mee op kan? Vijf tips voor wat je allemaal nog meer kan met sour cream.

Gebruik het door salades en dressings: een klodder sour cream door een zelfgemaakte vinaigrette geeft een fris-romig tintje aan een heerlijke groene salade. Daarnaast is het heerlijk als dressing met wat peper, zout en citroensap door bijvoorbeeld een coleslaw.

Door zoetigheden: het klinkt wellicht een beetje gek, maar het is echt lekker. Vervang bijvoorbeeld karnemelk door sour cream, of voeg een flinke eetlepel toe aan een recept voor bijvoorbeeld chocoladecake, cupcakes of scones. Dit zorgt ervoor dat je lekkernijen niet uitdrogen en heerlijk zacht zijn.

Door je pasta: een flinke lepel sour cream kan wonderen doen. Probeer het eens in combinatie met kaassaus, een goede ravioli gemengd met een beetje citroensap of een volle, rijk gevulde tomatensaus. Sour cream is romig, maar niet té waardoor het niet machtig is en lekker fris proeft. Daarnaast bevat sour cream een stuk minder vet waardoor het een goed alternatief is voor room of crème fraîche.

Op broodjes: vervang mayonaise op je broodje door sour cream. Het is iets frisser van smaak, maar nog steeds lekker romig en een stuk minder calorierijk. Probeer het vooral met vlees belegde broodjes als rosbief en ham.

Met roerei: wat is er lekkerder dan een flinke portie roerei, afgemaakt met een klodder room? Juist.. Sour cream is een stuk gezonder, minder machtig en geeft je toch het luxueuze gevoel van room.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.