Redactie
Redactie Gadgets 13 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Groenten & kruiden groeien in je huiskamer met Click & Grow

De tijd dat je een tuin of ruim balkon nodig had om zelf je groenten of kruiden te verbouwen is voorbij. Click & Grow is hét nieuwe systeem waarmee je met behulp van één simpele druk op de knop (“Click!”) je eigen lekkernijen kunt groeien, binnenshuis!

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch kan het echt. Met het inventieve systeem dat geïnspireerd is door NASA krijgen je plantjes te allen tijde de perfecte hoeveelheid water, voedingsstoffen en zuurstoffen. Zelf hoef je alleen de basisbox en navul cartridges met zaadjes aan te schaffen, aan te sluiten op energie en er waren aan toe te voegen.

Wanneer de plantjes meer water nodig hebben (eens in de drie tot zes weken) geven ze een gil (of nouja, een lichtje gaat branden) en de rest gaat vanzelf. Op deze manier kun je dus heel gemakkelijk binnen kruiden, tomaatjes en ook bloemen groeien, zonder er zelf naar om te hoeven kijken.

Bron: Cnet

Handig aan het systeem is dus dat je je er niet om hoeft te bekommeren en je om de zoveel tijd een nieuwe soort kunt aanschaffen met de handige refills. Keuze is er ook genoeg, zo zijn er complete kruidentuintjes (tijm, balsilicum, salie en munt) maar kun je deze ook apart bestellen. Daarnaast kan je ook kiezen voor de cherry trostomaatjes, chili pepers en verschillende soorten bloemen.

Bang dat ze niet snel genoeg groeien? Koop dan de groeilamp die je heel gemakkelijk op de basis klikt en ervoor zorgt dat je plantjes net wat extra licht krijgen. Erg handig in bijvoorbeeld de winter of wanneer er haast achter zit.

Je kunt de Click & Grow smart gardens bestellen via de website. Prijzen beginnen bij €59,95 voor een instapmodel en €19,95 voor refils. 

Bekijk onderstaande video om precies te zien hoe het Click & Grow-systeem werkt. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.