Redactie
Redactie Gadgets 15 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk verkrijgbaar: Het Voedselzandloperkookboek

Al geruime tijd staat De Voedselzandloper in de bestsellerlijsten: een boek over hoe je aan de hand van eten het verouderingsproces kunt verminderen en daarbij afvalt. En nu is dan ook eindelijk het bijbehorende kookboek uit, geschreven door Pauline Weuring.

In De Voedselzandloper legt arts Kris Verburgh uit hoe belangrijk gezonde voeding is voor het lichaam en dan met name hoe je het risico op verouderingsziektes als dementie, hart- en vaatziektes kunt verminderen. Dit doet hij aan de hand van de door hemzelf ontwikkelde ‘voedselzandloper’ waarin precies staat welke producten volgens hem gezond en ongezond zijn.

covervoedselzandloperkookboek

Pauline, bekend van haar blog Uit Pauline’s Keuken, schreef het boek met de theorieën van de zandloper in haar achterhoofd, maar zorgde wel dat de recepten niet te moeilijk zijn. Net als bij haar blog moesten de gerechten toegankelijk zijn. Pauline ging ze op zoek naar ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn, met tools waar elke Nederlander gemakkelijk aan kan komen.

Het boek is uiteindelijk een mix geworden met uiteenlopende gerechten waarbij onder andere geen gebruik wordt gemaakt van rood vlees, koolhydraten en suikers, maar wel vette vis, gevogelte, havermout, noten en sojaproducten. Onze favorieten? Dat zijn without a doubt de granola van quinoa, chili sin carne en de klassieke groentelasagne.

Bestel het boek bij Bol.com voor €19,95.

broccoli koekjes 2gegrilde vijgen 3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.