Redactie
Redactie Gadgets 14 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze robot 3D-print een pizza in minder dan vijf minuten

3D printen is hip, en gebeurt zelfs al met eten (zoals je hier al bij ons kon lezen). Deze gloednieuwe robot print zelfs pizza’s, in minder dan vijf minuten.

De uitvinders van het apparaat, de BeeHex genaamd, kregen 125.000 dollar van NASA om de robot te ontwikkelen. Het ruimtevaartbedrijf was namelijk op zoek naar een apparaat dat gemakkelijk iets lekkers voor de astronauten kan maken bij toekomstige missies naar Mars. Beter dan het standaard poedervoer!

Voordat de robot klaar is om de ruimte in te gaan, zal de BeeHex vanaf 2017 shinen als pizzamachine in pretparken, sportstadions, festivals en winkelcentra.

Het apparaat kan elke soort pizza maken; door gekoppeld te zijn aan een computer, wordt de perfecte verhouding van pizzadeeg, saus, kaas en toppings berekend. De New Yorkse chef Pasquale Cozzolino van Ribalta pizzeria heeft geholpen de ultieme pizzarecepten te ontwikkelen.

De robot moet dusdanig worden gemaakt, dat klanten zelf hun ideale pizza kunnen bestellen. Gewoon deeg of glutenvrij deeg? Tomatensaus of pesto? Extra mozzarella? Afhankelijk van al deze keuzes zal een pizza tussen de 8 en 15 dollar kosten. Wij zijn razend benieuwd!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.