Redactie
Redactie Inspiratie 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

De ultieme combinatie tussen brownies & cookies: brookies

In een recente aflevering van MasterChef Australia zagen we een kandidaat brookies maken, de ultieme combinatie tussen brownies & cookies. Daar wilden we meer van weten!

Er blijken verschillende soorten brookies te zijn. Sommigen, zoals Matt Lewis van bakkerij Baked in Amerika, maken platte brownies met een plat koekje er bovenop.

In deze video zie je hoe hij ze bakt in de show van Martha Stewart (het recept vind je ook op deze pagina). Hij noemt deze zoete creaties ook wel brooksters.

Bron: Baked NYC

Bij Milk + Brookies in Los Angeles zijn de brownies een soort cupcakes in een cakevormpje, met een koekje er bovenop gebakken. Deze pindakaas-chocolate chip variant lijkt ons goddelijk!

Ook Sabine van OhMyFoodness raakte geïnspireerd door de MasterChef-aflevering en maakte een middenweg tussen koekjes en brownies. Het resultaat zijn deze super fudgy koekjes met brownie-smaak en chocolate chips. Zó lekker!

En dan is er nog de variant van één grote koek, waarbij de ene helft uit browniebeslag bestaat, en de andere uit koekjesdeeg. Wow! Een lekker recept vind je bij Urban Bakes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.