Redactie
Redactie Gadgets 1 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

De 5 favoriete keukengadgets van Culy’s Monique

Iedereen heeft zo zijn eigen favorieten in de keuken; van een onmisbare plastic spatel tot een ingenieus Tell Sell-apparaat om perfecte frietjes te kunnen snijden. Maar welke keukengadgets zijn onmisbaar voor de Culy redactie? Culy’s Monique vertelt. 

Benieuwd naar de favorieten van Culy’s Liselotte? Kijk dan hier.

Koksmes van Macknife

Een goede (thuis)kok kan niet zonder een superscherp koksmes. Mijn aanrader is het merk Mac – niet te verwarren met het computer- of cosmeticamerk…

Mijn favoriet is de Santoku SK-65; een ‘all-purpose’ mes in Japanse stijl waar je € 80,- voor betaalt. Te koop bij de betere kookwinkel, zoals Duikelman. Alle verkooppunten (ook online) vind je hier.

Avocado-mes

Het moet ruim acht jaar geleden zijn dat ik dit avocado-mes kocht bij Oil&Vinegar in Eindhoven. En hij leeft nog steeds!

Het is een supersimpele tool, die drie functies heeft. Met het brede snijvlak snijd de je avocado verticaal helemaal open. Met het dunne puntje wip je de avocadopit eruit. En met de grote ronde kant schep je vervolgens het vruchtvlees eruit. Zo eenvoudig, maar zo doeltreffend. Na acht jaar nog steeds een winnaar!

Helaas is dit ding niet meer bij Oil&Vinegar te koop, maar nog wel via online via deze webshop. En geloof ons: dit mesje is veel beter dan veel andere ingewikkelde mesjes, met rasters en toeters en bellen.

Mexican Elbow citruspers

Ik heb allerlei soorten citruspersen gebruikt. Een kleine houten van Dille & Kamille, een knalgeel plastic exemplaar, en een grote ronde pers met opvangbak. Maar de all time favorite blijft toch deze zwarte, zwaren citruspers die ook wel de ‘Mexican Elbow’ wordt genoemd. Alle cocktailshakers gebruiken hem, en ik dus ook graag.

De gehalveerde citrusvrucht gaat erin, je knijpt ‘m dicht, en door de gaatjes komt het sap eruit. En ik zweer je, dit ding perst echt ál het sap eruit. Schoonmaken is ook een eitje.

Je koopt zo’n Mexican Elbow bijvoorbeeld bij Bol.com voor € 18,95.

Maatlepeltjes

Mijn keukenlade puilt uit van de maatlepels. Plastic exemplaren, metalen, koperen… Je kunt er niet genoeg hebben. Ik gebruik ze voornamelijk bij het bakken, maar ook bij het maken van havermout (1 cup havermout, 2 cups melk).

Vooral bij Amerikaanse recepten is het handig dat ik niet hoef om te rekenen van cups naar grammen, maar gewoon de maatlepels kan gebruiken.

Je koopt ze inmiddels overal. Mijn collectie heb ik verzameld van allerlei plekken; van Blokker en IKEA tot aan een Amerikaanse supermarkt.

Ijslepel

Mijn ijslepel en ik zijn onafscheidelijk. Voor ijs te gebruiken, uiteraard, maar ook voor koekjesdeeg en muffinbeslag. Mensen die dat nog met hun handen of een gewone lepel zijn, snap ik nooit. De ijslepel is een uitkomst!

Op de wishlist staan nog ijslepels in andere formaten. Helaas in Nederland lastig te vinden, dus ik ga binnenkort in het buitenland maar eens op zoek.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.