Redactie
Redactie Inspiratie 1 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 3 leukste food festivals dit weekend

Elke vrijdag vind je op Culy.nl een overzicht met drie van de leukste food festivals van Nederland. Met niet alleen food festivals en markten in Amsterdam, maar verspreid door het hele land. 

Oedipus International Beer Festival – Amsterdam

In juni konden we twee weekenden lang genieten van een festival gevuld met wijn (Bacchus), maar de komende dagen is het tijd voor liefhebbers van bier. Tijdens het Oedipus International Beer Festival  leer, zie én proef je alles omtrent bier.

Inderdaad, de organisatie ligt in de handen van de jongens van brouwerij Oedipus, maar er zijn bieren van over de hele wereld aanwezig. Daarnaast is er natuurlijk voldoende lekker eten (Brandt & Levie, The Beef Chief en meer…), maar ook kunst, cultuur en muziek. Entree kost €20,- per persoon per dag en je vindt de brouwerij aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam-Noord.

Oedipus International Beer Festival – 2 & 3 juli – Oedipus Brewing, Amsterdam

Lepeltje Lepeltje – Groningen

Ook Lepeltje Lepeltje is dit weekend present en wel in hartje Groningen. Van vrijdag tot en met zondag geniet je van de bekende combinatie van foodtrucks, muziek en gezelligheid.

Dit jaar doen ze het wel anders, namelijk op een nieuwe locatie: het Nieuwe Kerkhof. Entree is gratis en neem vooral je kinderen mee!

Lepeltje Lepeltje – 1 tot en met 3 juli – Nieuwe Kerkhof, Groningen

Stoer Voer – Hengelo

In het Prins Bernhard Plantsoen in Hengelo verzamelen zich dit weekend tientallen foodtrucks om zo de eerste editie van Festival Stoer Voer Hengelo in te luiden.

Centraal staan de uitgesproken, duurzame en innovatieve trucks met de meest uiteenlopende gerechten en daarnaast kun je genieten van heerlijke biertjes en andere drankjes. Voor de kleinsten is er een speciale hoek, met onder andere een ‘Barber’ en een ‘Tatto Artist’ (uiteraard niet echt). Ook hier is de entree is gratis.

Stoer Voer – 1 tot en met 3 juli – Prins Bernhard Plantsoen, Hengelo

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.