Redactie
Redactie Gadgets 8 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy’s favoriete kookwalhalla’s in Parijs

Onze liefde voor Parijs delen we met menig foodie, want waar in de wereld is het normaal om te ontbijten met knisperende croissants, te lunchen met boeuf bourguignon en een glas Merlot en af te sluiten met een kaasplankje? Ook al is het maar een saaie dinsdag!

Eerder deelden we al onze favoriete culinaire souvenirs uit de stad, maar nu geven we je onze tips voor de fijnste winkels voor kookspullen in Parijs.

E. Dehillerin

E. Dehillerin heeft vanaf het eerste moment ons hart gestolen en een tripje naar Parijs is niet compleet zonder ook maar iets te hebben gehaald in deze prachtige zaak. Ook al is het maar een simpele deegroller of een steekvormpje.

18-20 rue Coquillière

A. Simon

Gelegen aan de overkant van G. Detou, vlakbij Les Halles, is A. Simon: een kookwinkel waar zo’n beetje alles wordt verkocht waar je als thuiskok al je hele leven van droomt. Deze winkel is vooral handig als je op zoek bent naar professionele keukengadgets.

48 + 52 rue Montmartre

La Bovida

Ook La Bovida is een waar walhalla met torenhoge kasten gevuld met de mooiste potten en pannen. Op de bovenste etage worden veel typisch Franse patisserie-gadgets verkocht.

36 rue Montmartre

Bron: Flickr

MORA

Ben je een fervent bakker? Breng dan alsjeblieft een bezoekje aan MORA. Patissiers over de hele wereld komen hierheen voor de enorme selectie aan taartvormen, gardes, spatels en zo’n beetje al het andere dat je je kunt bedenken.

13, rue de Montmarte

Toquades

Op zoek naar grappige snuisteren & gadgets voor in de keuken? Dan ben je bij Toquades aan het juiste adres!

70, boulevard Malsherbes

Bron: Toquades

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.