Redactie
Redactie Inspiratie 24 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

5 favoriete culinaire souvenirs uit… Parijs

Een nieuwe serie op Culy! Wij zijn gek op reizen, en komen graag in grote steden over de hele wereld. Maar wat neem je als foodie nu mee als souvenir als je daar op vakantie bent? We geven je per stad graag een aantal smakelijke suggesties, waar je de thuisblijvers (en jezelf) culinair mee kan verrassen. Dit keer: souvenirs uit Parijs.

Jam

Een potje jam, mais oui! Bijvoorbeeld van het fijne jamwinkeltje La Chambre aux Confitures aan 9 Rue des Martyrs. Aanrader: de Mirabelle-pruimenjam, € 7,50.

mirabelle

Macarons

Macarons, uiteraard! Of ze nu van Ladurée of Pierre Hermé komen, je kunt niet terugkomen zonder een doosje zoetgekleurde amandelkoekjes. Ongeveer € 14,- per 8 macarons.

Bron: Flickr

Kookwaar

Niet eetbaar, wel handig: een bakvorm of andere keukengadget van E. Dehillerin aan 18 et 20, rue Coquillière. De ultieme culinaire hemel. Wij kochten er laatst deze fijne vorm voor Franse madeleines.

Truffels

La Maison de la Truffe aan Place de la Madeleine in hartje Parijs herbergt werkelijk alles wat met truffels te maken heeft. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wil, maar als je het bescheiden wil houden: koop een potje geschaafde truffels (vanaf €29,-).

Bron: Flickr

Paté

We gaan hier niet de foie gras-discussie aan, maar het enige wat we zeggen: als je een vleesliefhebber bent, neem dan een potje paté mee uit Parijs. Dat kan natuurlijk ook ‘gewone’ paté zijn. De echte Franse rillettes, een stuk grover van structuur maar met veel smaak, zijn ook zeker een aanrader. Goede potjes vind je in Parijs werkelijk overal, maar delicatessenzaak Fauchon (met meerdere locaties in de stad) heeft uitstekende exemplaren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.