Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Gadgets 2 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een fijne allround koekenpan? Zoek niet verder (+ winactie)

Van fijne pannen worden we blij, heel blij. Wat dat betreft hebben we in ons land niet te klagen: Combekk is een fijn Nederlands pannenmerk dat eens in de zoveel tijd weer een gave pan op de markt brengt. Met de Ceramic PRO hebben ze hun assortiment aangevuld met een prachtige allround koekenpan. Culy mocht ‘m testen én mag er eentje weggeven.

Over Combekk

Even over Combekk, een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen. Het label kun je kennen van hun stoere Dutch Ovens van 100% gerecycled materiaal (dat doen ze als enige in de wereld trouwens!): treinrails en oude fietsen bijvoorbeeld. De pannen worden lokaal geproduceerd in ons eigen land. Enige tijd geleden waren we behoorlijk lyrisch over hun gietijzeren braadpan met geïntegreerde thermometer: een investering die we iedereen zouden aanraden.

Je begrijpt: toen we laatst te horen kregen dat Combekk naar eigen zeggen de ‘beste koekenpan so far’ heeft gelanceerd, werden we behoorlijk enthousiast. Het betreft de Ceramic PRO: een aluminium koekenpan in combinatie met gerecycleerd roestvrij staal. Naar een goede allround koekenpan van mooi materiaal zijn we natuurlijk altijd benieuwd. Een Culy-test kon om deze reden niet ontbreken.

Combekk Ceramic PRO allround koekenpan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bakken in de Ceramic PRO van Combekk

Volgens Combekk laat deze pan zich niet makkelijk in een hokje plaatsen: de Ceramic PRO is simpelweg ideaal voor eenpansgerechten of voor het bakken van vis, vlees of groenten. Alleen al om die reden vinden we die pan dus een slimme keuze. Wie thuis weinig ruimte heeft, hoeft in feite maar één pan aan te kopen: deze dus.

Blijft de vraag natuurlijk of die pan ook daadwerkelijk fijn werkt. Aan de look & feel hebben we in ieder geval weinig aan te merken. De pan ligt stevig in de hand: iets zwaarder dan gemiddeld misschien, maar daarmee ook lekker stabiel en met een dikke bodem. Ook het holle handvat (aan de tegenovergestelde zijde van de steel) werkt praktisch wanneer je de pan wil optillen. Tip: doe dit altijd met handschoenen of een theedoek: het handvat kan wél behoorlijk heet worden.

Pastasauzen, tosti’s en vis

En qua eten? Een paar weken lang hebben we de pan gebruikt voor uiteenlopende gerechten. Zo gebruikten we de pan om dikke snedes brioche aan te bakken voor deze crème brûlée wentelteefjes. Opzet geslaagd: moeiteloos voorziet de pan het brood van het beoogde goudbruine laagje.

Ook voor tosti’s geldt datzelfde principe. Fijn daarbij is hoe je dankzij de grootte van de pan zowel één als meerdere sneetjes brood tegelijk de pan in kunt werpen.

Brioche toasten in de Combekk pan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

En ben je nou verzot op de Italiaanse keuken? Dan is de Ceramic PRO het ideale model voor pastasauzen en risotto’s. Wij laten onze tomatensauzen in ieder geval met een gerust hart in deze pan pruttelen, de smaken de kans gevend om elkaar te leren kennen. De hoogte van de pan laat bovendien ook nog eens toe dat er behoorlijk wat pastasaus in kan, zodat je er achteraf makkelijk nog de afgegoten pasta in kunt omscheppen.

Pastasaus in de Combekk pan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

We kunnen zo nog wel een tijdje doorgaan, inmiddels heeft de pan immers al heel wat van onze gerechten voorzien van hitte, een knapperig korstje of die begeerlijke Maillard-reactie. En dat allemaal in dat stoere-en-toch-elegante design van Combekk.

Tuurlijk: ontbreekt het je nou niet aan ruimte en ben je een doorwinterd hobbykok? Dan kun je altijd nog investeren in meer gespecialiseerde modellen (een gietijzeren pan, een kleiner model…). Maar als allround model kan deze pan dus pri-ma tellen, en niet een beetje ook.

Die wil ik winnen!

Goed nieuws! Culy mag zo’n fijne allround koekenpan weggeven. Wil jij kans maken?

Stuur vóór 12 juli een mailtje naar [email protected] met onderwerp Combekk en vermeld wat jij in de pan wil bereiden en voor wie. Vergeet niet om je volledige naam en adres achter te laten. De winnaar krijgt van ons persoonlijk bericht. 

Combekk Ceramic PRO allround koekenpan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.