Redactie
Redactie Gadgets 4 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

4 x handige tools voor het maken van ravioli

Zoals we wel vaker al hebben gezegd: pasta, en dan met name ravioli, maken is écht zo moeilijk nog niet. Het belangrijkste is dat je een goede pastamachine hebt, de juiste bloemsoort (durumtarwe of semolina) en een flinke snuf geduld. Vervolgens ga je aan de slag met de vulling en voor je het door hebt staat er een dampende schaal homemade ravioli op tafel.

Maar… hoe maak je dan precies de vormpjes? Hoewel je met een glas of zelfs een ouderwetse (kartel)schaar een heel eind kunt komen, is het het handigst om een speciale raviolisnijder in huis te halen. Deze kun je krijgen in verschillende varianten: van spotgoedkoop tot wat duurder en van klein & simpel tot elektrisch.

Wij zetten vier opties voor je op een rij, inclusief een handige budgettip:

Raviolisteker
Je kent ze vast wel uit de keukenwinkel of kookprogramma’s. Dit kleine, simpele stekertje is één van de makkelijkste en by far de goedkoopste manier om ravioli te maken.

Bestel ‘m hier voor €5,95. 

Deegroller

Deze deegroller is speciaal gemaakt voor het maken van ravioli en lijkt qua werking een beetje op de steker. Het grote verschil: hiermee verdeel je het deeg in één beweging in meerdere stukjes. Handig!

Bestel ‘m hier voor €9,95.

Ravioli bakje

Het ‘ravioli bakje’ is ideaal voor als je twijfelt hoeveel vulling en deeg je precies nodig hebt.

Bestel ‘m hier voor €19,95. 

Bron: Amazon

KitchenAid

Waar we eerder al lyrisch waren over de KitchenAid pastapers, hebben ze nu ook een handige raviolimaker. Een stuk duurder dan de meeste hulpjes, maar wel makkelijk en snel in gebruik. Geen KitchenAid in huis? Geen nood, ze zijn er ook als opzetstuk voor op je pastamachine.

Bestel ‘m hier voor €125,-. 

Budget

Geen behoefte om gelijk een nieuwe gadget te kopen voor een wellicht eenmalig ravioli-avontuur? Gebruik dan koekjesstekers die je nog hebt liggen. Net zo makkelijk met hetzelfde (misschien zelfs wel leuker, gezien de mogelijke vormen) resultaat.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.