Redactie
Redactie Inspiratie 4 aug 2014
Leestijd: 3 minuten

Het eetdagboek van… Mascha van Beautygloss.nl

Een nieuwe aflevering van een van onze favoriete rubrieken op Culy: “Het eetdagboek van”. Met vandaag: Mascha Feoktistova, oprichtster van Beautygloss.nl en mede-oprichtster van het culinaire YouTube-kanaal Foodgloss.

Maandag

Op maandag begin ik mijn dag met een halve Thaise ‘bun’ met kip; deze lag nog in de koelkast en ik vond hem zo lekker, haha! In de middag eet ik op kantoor een wrap met geitenkaas, mijn favoriet om te bestellen bij de kantine. In de avond eten we een omelet met groente, stukjes tempeh, losse groente en pindasaus.

foto 3

Dinsdag

Op dinsdag begin ik mijn dag met een omelet met stukjes tempeh (we hadden erg veel over van maandagavond). Als lunch eet ik wat rijst met tempeh en in de avond… groente en rijst met tempeh. Ja, ja, ik ben een beetje verslaafd! Het liefst eet ik het dus drie keer per dag, zoals ik vandaag heb gedaan. Haha!

foto 1

Woensdag

Ik begin mijn dag met havermout, daar voeg ik altijd een beetje gebroken lijnzaadjes aan toe. Als lunch eet ik groentesoep en in de avond het laatste restje tempeh met groente. Wow, wat een variatie, hè! Wij maken regelmatig een ‘grote portie’ en eten daar dan twee à drie dagen van.

foto 2

Donderdag

Ik heb in de ochtend wat tijd over en bak ei-muffins met kikkererwten, erwten en tomaatjes. Ik eet drie stuks en bewaar de rest voor later. Ik lunch op kantoor weer met een geitenkaaswrap. In de avond komt mijn vriend thuis met mijn favoriete Russische maaltijd ooit: pilmeni! Ahh! Dit zijn vleesballetjes in deeg. Ik neem een lekker grote portie, heerlijk.

foto 4

Vrijdag

Op vrijdag ontbijt ik weer met drie eimuffins. Als lunch eet ik er weer drie. In de avond maak ik tilapia vis met quinoa en mini paksoi. Daarna gaan we naar de bioscoop, waar ik een aantal M&M’s eet tijdens de film.

Zaterdag

Op zaterdag ga ik met mijn vriendinnen naar TikTak festival. Ik ontbijt met havermout en in de middag, voor ik vertrek, maak ik nog een salade met wat left-over quinoa. Ik mix het met wat cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en kikkererwten. Ik las dat mosterd erg lekker is door quinoa en besluit dit er bij te doen. Oh, wat hemels! Dit is écht lekker, een aanrader. Ik eet een flinke portie.

Bij het festival drink ik zo’n drie liter water en in de avond eet ik een portie nasi met saté. Bijzonder lekker en ‘homemade’, genoeg om verder niets meer te hoeven.

foto 2 (1)
foto 5

Zondag

Op zondag word ik brak wakker en ontdekte ik een bak met rijst en bami in onze koelkast, de avond ervoor meegenomen door vrienden die bij ons thuis waren toen ik er niet was. Ik neem een klein bord als ontbijt/lunch, mmm!

Later op de dag ga ik langs Starbucks om een koel drankje te halen (iets met rode bessen) en daarna bak ik koekjes. Op maandag ga ik namelijk bij een vriend suikerfeest vieren en ik wil iets lekkers maken om mee te nemen. Ik proef één koekje en doe de rest in een bakje voor de dag er na.

Mijn vriend komt ook thuis met mierzoete koekjes waar ik wat van proef (maar écht niet lekker vind). Ik dacht dat hij wat te eten zou meenemen maar hij had alleen de koekjes, dus haal ik last minute nog wat pilmeni uit de vriezer en maak dit klaar. Mmm!

foto 1 (1)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.