Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 20 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

8x weetjes over je favoriete fastfoodrestaurants die je nog niet wist (maar wel wil weten)

Gaat jouw hart sneller bonken bij het idee aan ‘n tripje naar het fastfoodrestaurant? Met onderstaande weetjes over je favoriete fastfoodrestaurants voed je niet alleen je liefde, maar doe je ook nog eens belangrijke kennis op.

8x weetjes over je favoriete fastfoodrestaurants

1. Gekke McDonald-snacks van over de hele wereld

Nee, in Italië staat er geen McKroket op het menu en nee, Taiwanese toeristen kunnen in Nederland geen McRice Burger bemachtigen. Het aanbod van McDonald’s verschilt van land tot land en dat maakt dat je elders ter wereld wel ‘ns op interessante creaties kunt stuiten. Zo kun je een McLobster in Canadese McDonalds-vestigingen krijgen en kun je in India spicy paneer wraps vinden. Kortom: check het plaatselijke aanbod van McDonald’s eens bij je volgende trip.

2. Het KFC-recept: strikt geheim

Niet dat het hoeft te verbazen, maar het KFC-recept is supergeheim. Volgens de legende bewaarde Colonel Sanders dat recept op een klein briefje in zijn portemonnee. Inmiddels is de KFC-oprichter overlden en tegenwoordig wordt het recept achter slot en grendel bewaard op het hoofdkantoor van KFC, met slechts een paar gelukkige personeelsleden die op de hoogte zijn van de informatie.

3. Over die lekkere fritessaus van de Mac

Iedereen kent de mosterdgele mayo-achtige saus van McDonald’s. Hoewel je het niet zou verwachten, werd die speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Belgische markt. Wat de saus zo lekker maakt? Mosterd, uienpoeder en dille. Zelf maken kan, al kun je ze ook kant- en klaar kopen onder de naam Mad Sauce of Amerikaanse fritessaus.

4. KFC voor kerst

Het zou dankzij slimme marketing uit 1974 zijn dat Japanners met kerst massaal aan de KFC-buckets zitten. Yes: met hun ”Kentucky for Christmas”-slogan zorgde de fastfoodketen ervoor dat gezinnen in Japan tot op heden gefrituurde kip zitten te knabbelen (in aanloop naar en) met kerst. Die hadden we niet zien aankomen, al doet het onze fascinatie met het land alleen maar stijgen.

5. Omg, er is KFC-pizza

In 2019 lanceerde KFC samen met Pizza Hut hun eigen Popcorn Chicken Pizza. Met mozzarella, KFC’s Popcorn Chicken en mais als toppings gaan Italianen vast huilen van het idee, maar iets in ons zegt dat hier een dolenthousiast publiek voor te vinden is.

6. McFlurry: een categorie apart

Onmogelijk zou het zijn om een artikel over fastfood te maken zonder speciale vermelding van McFlurry, in 1995 – ja toen pas – uitgevonden in Canada. Ook dit iconische ijsje wordt niet overal in dezelfde smaken verkocht. Met opties als Bubblegum Squash en Chicken ‘n Waffles blijkt het Nederlandse aanbod trouwens nog behoorlijk braaf. Smaken waar we dan weer behoorlijk jaloers op zijn, zijn onder meer Reese’s, Butterfinger of Boston Cream. LEKKER.

7. Over de naam Big Mac

Bestaat er een iconischere burgernaam dan Big Mac? Nope. De naam werd bedacht door Esther Glickstein Rose: een 21-jarige secretaresse die werkzaam was op het hoofdkwartier van McDonald’s in Illinois. Volgens verhalen werd de jonge vrouw oorspronkelijk uitgelachen met haar suggestie. Toch bleef de naam bij velen hangen en kreeg Esther achttien jaar later dan eindelijk erkenning voor haar bijdrage. #whoruntheworld?

8. Burger King en hun hilarische aprilgrap

In 1998 kondigde Burger King een speciale Whopper aan voor linkshandige klanten. De toppings – zo legde de fastfoodketen uit – waren 180 graden gedraaid om tegemoet te komen aan linkshandige consumenten. Mensen kwamen naar locaties om de burger te vragen, niet beseffend dat het om een flauwe aprilgrap ging.

Meer over fastfoodketens?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.