Superfood soep met boerenkool, zoete aardappel en kurkuma

Culy 22 jun 2014 Diner

Boerenkool in de soep, dat heb je vast nog niet vaak gegeten. Maar lékker dat het is! Zeker met de toevoeging van zoete aardappel en kurkuma: een echte superfood soep.

door Jolien Kappert

Snijd de zoete aardappelen en wortelen in kleine blokjes. Pers de tenen knoflook uit en snipper de ui. Maak een liter groentebouillon en kook de aardappelen, wortelen, ui en knoflook tot ze zacht zijn.

Schil de gember en snijd in heel kleine stukjes. Kook kort mee. Voeg de kurkuma toe.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg op het eind de boerenkool toe en roer goed door.

Voor 4 personen:

  • 1 liter (groente)bouillon
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 250 gram wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram boerenkool (diepvries)
  • 2 centimeter verse gember (of anders 1 theelepel gemberpoeder)
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Superfood soep met boerenkool, zoete aardappel en kurkuma
Sluiten