Redactie
Redactie Inspiratie 16 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Alles over bijenpollen: superfood voor de eeuwige jeugd

Op ontdekkingstocht naar ‘nieuwe’ superfoods stuitten we op een interessant potje bijenpollen, ook wel ‘beepollen’ genoemd. Bijenpollen? Moeten we dat opeten? Wel als je een prachtige bos haar, een glad huidje, extra energie én de eeuwige jeugd wenst. Superfoods. Bijenpollen zijn gezond verslavend.

Dat bijenpollen afkomstig zijn van bijen zal geen verrassing zijn. Maar wat zijn het nou precies? Bijenpollen worden gemaakt uit stuifmeel dat het mannelijk deel van de bloem vormt. Het stuifmeel wordt verzameld door de bijen waar ze vervolgens nectar en verschillende enzymen aan toevoegen. Juist dit stuifmeel is een grote bron van vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen. In China en Egypte werden bijenpollen lang, heel lang geleden, al gebruikt als medicijn.

Daarnaast bevatten bijenpollen een dosis anti-oxidanten waar je ‘U’ tegen zegt. Ze zorgen voor een mooie huid én helpen bij het afvallen. Maar dat is nog niet alles. Door de grote hoeveelheid aan voedingsstoffen krijg je door het eten van de pollen een energiek gevoel. Daarnaast voorkomen ze vroegtijdige veroudering (dat ze ook wel “de fontein van de jeugd” worden genoemd zegt genoeg!). Als dát geen goed nieuws is…

Ben je op zoek naar een product met enorme hoeveelheden aan voedingsstoffen? Dan zijn bijenpollen misschien wel je nieuwe beste vriend. Met meer dan 96 verschillende voedingsstoffen is dit product van bijen you’re way to go naar een gezondere versie van jezelf. Voor de geïnteresseerden: bijenpollen bestaan voor 55% uit koolhydraten, 35% eiwitten, 3% vitamines en mineralen, 2% vetzuren en 5% aan andere voedingsstoffen.

Zo eet je ze:
Wij vinden bijenpollen lekker over ons onbijt (lees: over de yoghurt, granola of havermout) en over een smoothie. Je kunt ze ook over je salade strooien. Belangrijk om te weten is dat je bijenpollen (en superfoods in het algemeen) niet moet verhitten. De ‘super’ voedingsstoffen gaan dan namelijk voor een groot deel verloren.

Je kunt bijenpollen in biologische supermarkten en online kopen, bijvoorbeeld bij deweegschaal.nl. De prijzen verschillen maar reken ongeveer op €10,95 voor een pot van 300 gram.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.