Redactie
Redactie Inspiratie 4 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Escargots: heerlijk met extra veel kruidenboter

Misschien dat slakken eten je niet helemaal als muziek in de oren klinkt. Maar de kans is groot, dat zodra jij je tanden in een in kruidenboter doordrenkte escargot zet… je meteen om bent.

Er zijn verschillende soorten slakken die je kan eten, zo heb je bijvoorbeeld ook eetbare zeeslakken. Maar vandaag focussen we ons even op de escargots, eetbare landslakken.

Kruidenboter

Want laten we wel wezen. Alles waar enorme hoeveelheden knoflookboter overheen zit is een culinaire droom die uitkomt. En laat dat nou net de klassiek Franse manier zijn om escargots te eten!

De slak zelf heeft niet superveel smaak, en de smaak van de kruiden en knoflook in de boter is dan ook overheersend. De textuur is zacht maar toch een beetje chewy en helemaal niet slijmerig zoals je misschien zou verwachten. Voor het klaarmaken wordt de slak namelijk schoongemaakt en ontslijmd.

De juiste tools

Slakken bereiden en eten vraagt wel om een spaar specifieke tools. Zo bestaan er speciale pannetjes voor escargots, met rondjes er in waar je de slakken perfect in kan leggen tijdens het bereiden.

En om de boterige lekkernij uit z’n schelp te halen gebruik je het beste een slakkentang. Door de speciale vorm van de tang wip je escargot er zo uit. Handig! Zonder slakkenpan en -tang kom je ook een heel eind hoor, maar voor fervente escargot-eters is het wel fijn deze gadgets in huis te hebben.

Zelf maken

Die slakkenpan die je net hebt gekocht wil je nu natuurlijk meteen gebruiken. Met dit recept maak je de klassieke variant met heerlijke kruidenboter, inclusief een goede portie knoflook.

Bij de groothandel of sommige delicatessenwinkels kan je escargots met kruidenboter kant en klaar in het vriesvak halen. Even opwarmen in de oven en klaar ben je. En stiekem vinden we die eigenlijk gewoon heel lekker. Online koop je ze via ‘t Slakkenhuys kant-en-klaar.

Normandie escargots stock

Uit eten

Meer zin om even de deur uit te gaan voor een portie slakken? Dan kan je in Amsterdam terecht bij Café de Klos. In Den Haag ga je naar Le Bistrot de la Place, in Zwolle naar Pampus en in Rotterdam naar Bistrot du Bac.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.