Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

OMG: er is nu espresso spread voor op brood

Toast en verse espresso: de combinatie van die geuren roept onmiddellijk de associatie ‘ontbijt’ op in je hersenen (hoe brak je ‘s morgens ook uit bed kruipt). Dit bracht de mensen achter Flat Brew op het idee om espresso spread te maken. Juistem: smeerbare espresso voor op brood.

Twee vliegen in één klap

Voor velen van ons – koffieverslaafden – is een ontbijt niet compleet zonder koffie. En zoals dat gaat op de meeste ochtenden, heb je al amper tijd om snel een broodje te smeren voor onderweg, laat staan om even te genieten van een kopje espresso.

Met de espresso spread van Flat Brew sla je twee vliegen in één klap: dit is smeerbare espresso in een potje. Gemaakt van Arabica koffie, cacaoboter, suiker en room.

espresso spread

Sophisticated spul

Het product is bedacht door Nick; een koffiekenner die op het idee kwam om eetbare espresso te maken en Anne; chocolatier. Tijdens het proces van chocolade maken voegde zij eens koffiebonen toe in plaats van chocoladebonen. Dat resulteerde in een pasta met een “sophisticated, bittere smaak”, aldus de makers.

espresso spread

Espresso toast

Met de spread maak je bijvoorbeeld espresso toast of pain au chocolat, eh, pain au café dus. Ook ‘n idee: een dikke klodder op een opengesneden croissantje. Of lepel ‘m gewoon zó uit de pot. En ja: er zit echte cafeïne in. Negen gram van het goedje staat gelijk aan één kopje espresso.

Het Engelse warenhuis Selfridges verkoopt de espresso spread alvast tussen 10 en 16 april als onderdeel van ‘coffee week’ in Groot-Brittannië. Andere verkoopadressen volgen binnenkort. Een potje kost € 6,99.

espresso spread
Bron: Flat Brew

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.