Redactie
Redactie Restaurants 7 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Hennequin & To in Amsterdam is een zaak vol passie (en champagne)

Men neme een liefde voor de horeca, een champagne-makende familie en twee vrienden, en je hebt een recept voor succes.

Pascal Hennequin (27) en Toby Mensink (25) openden een kleine twee maanden geleden hun eerste eigen zaak Hennequin & To aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Het resultaat: een zaak vol passie én heerlijk eten, open voor diner.

De heren werkten beiden in de horeca toen ze begonnen met het importeren van Hennequin-champagne. Inderdaad, champagne gemaakt door de familie van Pascal en niet geheel toevallig geschonken in hun zaak.

Na een jaar of twee begon het te kriebelen en kregen ze met hulp van een investeerder de mogelijkheid om hun eigen zaak te openen aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (voorheen thuis van Italiaans restaurant l’Ozio). Voorlopig is de straat nog een bouwput door de aanleg van de Noord-Zuidlijn, maar dat mag de pret niet drukken.

De zaak is lang en redelijk donker, maar achterin schijnt licht door het slim gebouwde glazen dak. Het interieur is vergelijkbaar met dat van meer zaken in hip-Amsterdam (lees: houten tafeltjes met stalen stoelen en bakstenen muren), maar de jongens hebben het eigen gemaakt door een toffe muurschildering achterin de zaak: gouden bubbels uit de geliefde champagne.

Van buikspek tot cote de boeuf

Hoewel het menu een mix is van uiteenlopende keukens (van Italiaanse risotto tot Vietnamees buikspek en een hoofdrol voor Franse klassiekers), zijn alle smaken on point. Zo beginnen we de avond met wat brood met huisgemaakte rillettes, en uiteraard een glaasje Hennequin-champagne.

We kunnen de oesters op klassieke wijze (Fines de Claire, 6 stuks voor €12,-) niet weerstaan en ook het buikspek met een frisse noedelsalade (€11,50) slurpen we naar binnen alsof ons leven er van af hangt.

Het spektakel van de avond bestaat uit een prachtig gegaarde cote du boeuf (€65,- voor 2 personen), geserveerd met béarnaisesaus, jus de veau, geweldige geroosterde groenten en pommes Pont Neuf (een soort frietjes van aardappelpuree). Erbij bestellen we nog een frisse salade van little gem en coeur de boeuf tomaat.

Door de flinke portie vlees is een toetje ons te veel, maar de thee met huisgemaakte kokosmakronen en madeleines kunnen er (gelukkig!) nog wel bij.

Ja, dit is een fijne zaak. Met slechts 27 en 25 jaar op de teller weten Hennquin & To(by) van hun droom werkelijkheid te maken en hun liefde voor het vak proef je in elke hap.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.