Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 17 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Epicerie de Pijp in Amsterdam: dé hotspot voor al je Franse favorieten

Ken je dat gevoel: je komt terug van je vakantie in Frankrijk, loopt de supermarkt in en kan jezelf wel voor je kop slaan dat je de hypermarché vorige week niet hebt leeggekocht. Want vaak zijn de beste herinneringen aan Frankrijk toch die culinaire momenten. Entree Epicerie de Pijp in Amsterdam: je haalt er werkelijk alle Franse delicatessen waar je ooit naar gesnakt hebt.

Epicerie de Pijp

‘Uw buurtwinkel met Franse delicatessen’ zo kopt de website. En dat is alles wat we willen. Om de hoek van de Albert Cuyp in Amsterdam waan je je even in de gangen van een echte delicatessenwinkel in Frankrijk.

Zo vind je er uiteraard een selectie Franse wijnen, de onmisbare kazen en een grote variëteit aan vleeswaren. Maar da’s lang niet alles.

Klassiekers

Verwacht ook de gehele sauzenlijn van het super-Franse Bénédicta, werkelijk elke denkbare vorm van rillettes, verschillende soorten truffel, honing en de echte lekkere chocopasta’s (met gezouten boter!). Want ja, ook zoetekauwen komen hier gegarandeerd aan hun Franse trekken. Macarons, madeleines en een geheel assortiment aan allerlei typische Franse snoepjes: zeker weten dat jouw favoriet er tussen zit.

Frankrijk in Amsterdam

Eigenaren Atilla Gokalp en Aïcha Merabi kwamen op het idee door de conclusie waaruit de beste ideeën ontstaan: het concept bestond nog niet. Merabi zoekt de producten dan ook zelf uit – ze komt immers uit Frankrijk dus weet ze er het fijne van – en importeert ze uit haar thuisland.

Vooral de feuilletee (bladerdeeg met roomboter) is populair, lezen we in het Parool,  “Met het Nederlandse bladerdeeg lukken veel recepten niet,” zegt Gokalp.

Het adres van Epicerie de Pijp

Je vindt Epicerie de Pijp in een voormalige loods aan de Govert Flinkstraat 175h in Amsterdam.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 19:30 uur

Ranchi Amsterdam (die van die lekkere sando’s) heeft een locatie op de Albert Cuyp

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.