Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 21 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Eerste hulp bij onnodige verspilling: eerst de vriezer in!

Als fanatieke (amateur)koks gebeurt het ons vaker wel dan niet dat we uit puur enthousiasme of vanwege het grote aantal ingrediënten enorme pannen soep, saus of wat dan ook overhouden. Na een paar dagen ernaar staren en zeggen “morgen ga ik het echt eten”, zijn we vaak genoodzaakt de handel weg te gooien. Zo zonde!

Naast dat het zonde is omdat het ten koste zal gaan van je portemonnee, is het ook allerminst goed voor het milieu. Ga daarom te werk met de ‘eerst de vriezer in, dan pas eten’-regel. Het enige wat je hoeft te doen is wanneer het gerecht klaar is, het gelijk (in porties) in te vriezen. Je zal gelijk merken en verstelt staan hoeveel je overhoudt en nog gebruikt.

Klik hier voor handige tips voor het portioneren en invriezen van soep, rijst en (cake)beslag.

Stap voor stap je vriezer ontdooien

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.