Redactie
Redactie Inspiratie 7 dec 2013
Leestijd: 2 minuten

Een etentje organiseren: 5 handige tips

Wil je een etentje organiseren, maar word je al zenuwachtig bij het idee? Wij maakten een lijstje met onze vijf belangrijkste tips.

1. Presentatie

Hoewel het natuurlijk allemaal om de smaak van je gerechten draait,  kan presentatie ook een belangrijke rol spelen in de look en feel van je tafel.

Denk er van tevoren over na en oefen desnoods van tevoren met verschillende schaaltjes, glaasjes en borden. Onthoud hierbij: niets is te gek. Serveer bijvoorbeeld een soepje in een koffiekopje of een stukje kaas of boter op een individuele lepel.

2. Oefenen

Het kerstdiner kom eraan en allemaal willen we maar één ding: indruk maken op onze gasten door het beste uit de kast te halen. We willen je zeker niet tegenhouden, maar raden je wel aan om minstens een keer de gerechten van tevoren te maken.

Zo weet je precies hoe de receptuur in elkaar zit, waar je op moet letten en hoeveel tijd je daadwerkelijk kwijt bent.

Bron: Flickr

3. Voorbereiding

Waarschijnlijk weet je al dat een goede voorbereiding het halve werk is, maar doe je het ook echt? Zet bijvoorbeeld ruim op tijd alle ingrediënten afgemeten klaar in verschillende bakjes, gebundeld per recept.

Of wat dacht je van een keurig gedekte tafel, nog voordat je begint aan het koken? Zo sta je niet voor onverwachtse verassingen en kunnen je gasten gelijk aan tafel wanneer ze binnenkomen. Ook scheelt het jou een hoop stressen en kan je nog beter genieten van één van de gezelligste dagen van het jaar.

Bron: TheKitchn

4. Gadgets

Kookwinkels liggen er vol mee en toegegeven: ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar wist je dat je eigenlijk helemaal niet zoveel moeilijk uitziende gadgets nodig hebt? Wat ons betreft zijn er vier essentials die tijdens kerst (en bij andere gelegenheden) altijd van pas komen:

– Een stevige tang

– Een scherp mes

Kernthermometer; altijd handig voor als je een groot gebraad of zelfs een hele vis maakt

– Braadslee

Bron: Flickr

5. Genieten

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal luidt: geniet!

Geniet van het koken, van het eten en van je gasten. Er is namelijk niets zo erg als een fantastisch diner, waar jij zelf niet van kan genieten.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.