Redactie
Redactie Inspiratie 3 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

4 x je keukentang niét als keukentang gebruiken

Een doodgewone keukentang kán je beste vriend worden in de keuken. Je hoeft alleen maar even de moeite te nemen om dit handige stukje staal met andere ogen te bekijken.

Lees deze slimme tips, haal het stof van jouw keukentang en verbaas je over deze multifunctionele gadget. Scheelt weer ruimte in de keuken!

tang-2

1. Maak er bierflesjes mee open. Kom je ook vaak tot de conclusie dat je te weinig flesopeners hebt als je een feestje geeft? No worries, je oude vertrouwde keukentang doet prima dienst als opener.

tang-3

2. Gebruik hem als citruspers. Geen echte citruspers in huis?. Geen probleem; ook om citroenen, limoenen en sinaasappels te persen werkt een keukentang perfect. Klem hiervoor de tang dicht, druk het vocht met de ribbels uit het fruit en houd boven een bakje. Et voilà: vers geperst sap.

tang-4

3. Voor de luie culy’s onder ons: gebruik hem om hoger geplaatste spullen te pakken. Ook handig als je lange huisgenoten hebt die steeds je pasta op de hoogste plank zetten. Arggh!

tang-5

4. Gebruik hem als superslimme vleestang. Ook om vlees op zijn plek te houden als je het wilt snijden op een snijplank werkt een simpele tang goed. Handig: alle sappen blijven op deze manier in je vlees.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.