Redactie
Redactie Inspiratie 8 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Zelf instant noodles maken (handig mee te nemen naar je werk)

Hoewel zo’n pakje instant noodles van de toko (of een potje cup-a-noodles) er stiekem best aantrekkelijk uit kan zien, is de smaak meestal niet echt top. Zout, totaal niet pittig, en met groenten in poedervorm. Dat kan beter!

Gelukkig kun je zelf heel gemakkelijk instant noodles maken. Handig mee te nemen naar je werk, want je hoeft zodra je wil gaan eten alleen nog maar kokend water toe te voegen.

potted noodles with vegetables

Zo maak je zelf instant noodles:

Kook je favoriete noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, en spoel ze daarna koud af om het garen te stoppen. Doe de noodles in een goed schoongemaakte glazen pot. En vul deze vervolgens verder met je favoriete ingrediënten, zoals:

– Stukjes gebakken vlees, zoals varkensvlees of kip (zorg dat deze al gaar zijn!)
– Paddenstoelen
– Groenten uit de diepvries
– Kruiden (bijvoorbeeld koriander)
– Een fijngesneden bosuitje
– Edamame bonen (vers of uit de diepvries)
– Kiemen, taugé, alfalfa
– Smaakmakers, zoals hotsauce, ketjap en sojasaus
– Een gekookt eitje

En dan doe je de pot goed dicht. In de koelkast blijft de pot een paar dagen goed, dus je kunt prima de avond van tevoren voorbereiden en de volgende dag je instant noodles mee naar kantoor nemen!

Eenmaal op je werk vul je de pot met kokend water, roer je het geheel goed door en kun je genieten van een supersnelle lunch.

Sabine van OhMyFoodness maakte er een fijne video over:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.