Redactie
Redactie Drinken 5 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Zo snijd je de perfecte citruspartjes voor je cocktails

Citruspartjes zijn een belangrijke smaakmaker wanneer het neerkomt op drankjes en cocktails. Daarbij is het van belang dat ze de juiste vorm en grootte hebben, en niet random in kleine stukjes zijn gesneden. De juiste techniek tijdens het snijden is dus essentieel, maar blijkbaar niet alom bekend als we kijken naar de meeste geserveerde drankjes. Dus: luister, huiver en snijd mee.

Citruscitrus2

Begin bij het begin en leg een vochtig doekje op je aanrecht (anti-slip, check!) met daarop je snijplank. Zorg daarnaast dat je een goed, scherp mesje met glad snijvlak hebt. Leg vervolgens je citroenen en/of limoenen klaar en snijd de kontjes er van af. Halveer de vruchten door de lengte, zoals op bovenstaande foto laten zien.

citrus3citrus4citrus5citrus6

Leg de vrucht met het vruchtvlees op de plank en snijd elke helft in twee of drie partjes. Op de foto staan twee soorten streepjes, om te halveren en om in drieën te snijden. Haal vervolgens de middelste witte stukjes en pitjes weg met het mesje, zodat je alleen vruchtvlees en schil overhoudt.

citrus7citrus8citrus10

Tadaa! Het resultaat is netjes gesneden partjes, perfect voor een heerlijke cocktail. Ook zo’n dorst gekregen? Klik dan hier voor de lekkerste cocktailrecepten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.