Emmo de Bie
Emmo de Bie Drinken 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hebben: deze stout bieren zijn geïnspireerd op ‘Celebrations’ chocolaatjes

Celebrations, wie kent ze niet? Met de feestdagen vliegen deze dozen met je favoriete chocolaatjes de toonbank over. Daarnaast zijn ze een perfect last-minute traktatie of geschenk. Bierbrouwerij Vocation heeft de welbekende smaken nu in vijf verschillende stout bieren gestopt. Dat wordt weer ruziën om de favorieten…

Vocation brouwt ieder jaar een aantal stout bieren voor de feestdagen, geïnspireerd op zoete versnaperingen. Zo hadden ze vorig jaar stouts met smaken van chocola, bosvruchten, gezouten karamel en geroosterde marshmallow.

Celebrations stout bier

Dit jaar hebben ze zich dus laten inspireren door de bekende chocolaatjes in een Celebrations doos. Zo komen de smaken van Maltesers, Milky Way, Twix, Snickers en zelfs de beruchte Bounty voorbij in deze editie. En met namen als “Whipped Nougat Chocolate Stout” en “Roasted Peanut Caramel Chocolate Imperial Stout” klinken ze overheerlijk.

Uiteraard mag Vocation niet letterlijk verwijzen naar de verschillende chocoladerepen, maar hun inspiratie is wel duidelijk te proeven en te zien. Naast de herkenbare smaken lijken de etiketten namelijk ook erg veel op de verpakkingen van de chocoladerepen. Het oog wil ook immers wat.

Het meest gehate chocolaatje

Dat één van deze stouts de smaak heeft van Bounty is opvallend. Vocation namelijk is een Britse brouwerij, en eerder deze maand is in Engeland een Celebrations doos zonder Bounty geïntroduceerd. Het kokossnoepje bleek daar zo gehaat dat 60% van de Britten kennelijk ruziën over de overgebleven Bounty’s.

Maar een stout bier met kokos en chocolade klinkt wat ons betreft wel als een smaakvolle tropische verrassing, en voor anderen kennelijk ook. Op de meeste websites is het merendeel van de bieren namelijk al uitverkocht. Tip: bij Littlebeershop kan je nog wel de Malteser variant bestellen. En verder wordt het even je favo bierhandelaar lief aankijken.

Dan maar een biertje vanavond?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.