Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Tof: deze brouwerij mixt Belgische bieren met Japanse smaken

Wat krijg je als je uitgesproken Japanse smaken combineert met de vakkennis van een Belgisch bierbrouwer? Juist ja: een gave lijn speciaalbiertjes die je sowieso in huis wil halen voor je volgende bierproeverij. Die speciaalbiertjes worden gebrouwen door OWA Brewery in Brussel en – spoiler – ze hebben onder meer een Sakura Lambic in hun collectie. Klinkt zo goed.

We schreven het al eerder: bier is een interessante drank om beter te leren kennen. Bovendien zijn we in de regio Nederland-België behoorlijk gezegend met allerlei toffe bierbrouwerijen – de ene meer bekend dan de andere. Je begrijpt: toen we laatst zo’n minder bekende brouwerij ontdekten en lazen dat ze zich specialiseren in Belgisch bier met Japanse smaken, waren we verkocht.

OWA Brewery

Wie zijn ze? OWA Brewery is het kindje van Leo Imai. Deze brouwmeester deed ervaring op bij brouwerijen in Japan en Duitsland om uiteindelijk zijn weg te vinden naar Brussel. Daar zette hij in 2007 zijn eigen biertjes op de kaart: die van OWA Brewery.

OWA staat trouwens voor Europa (‘O’) en Japan (‘WA’). De kruisbestuiving tussen de twee staat in zijn bieren centraal. Belgisch brouwen met Japanse smaken dus. Bijkomstig aan zijn filosofie is dat hij bier nooit los ziet van eten. “Het eten dat we bij bier proeven is erg belangrijk en ja: de combinatie van mijn bier met sushi en yakitori is een héél goed idee”.

Bier met kersenbloesem en ume pruimen

Met een collectie bestaande uit een zestal biertjes geeft OWA zijn voorkeur voor kwaliteit boven kwantiteit aan. En wat voor een kwaliteit: de ingrediënten voor de bieren zijn nauwgezet geselecteerd op de beste smaak.

Zo heeft hij onder meer een Ume Lambic: een fruitig biertje met Japanse pruim (ume) uit de Wakayama regio. Ongetwijfeld ook heel lekker is zijn Sakura Lambic, een aromatisch biertje op basis van Japanse kersenbloesem.

En da’s best wel uniek. Want hoewel er wel meer Japanse smaakmakers hun weg vinden naar de westerse drankjes (denk maar aan de yuzu kombucha van YAYA Kombucha, heerlijk is die trouwens ook), is een bier met kersenbloesem toch niet iets wat je vaak tegenkomt. Wat ons betreft mag daar trouwens snel verandering in komen.

De biertjes van OWA Brewery zijn vooralsnog alleen in België en online te koop. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.