Redactie
Redactie Drinken 6 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Onbeperkt koffie drinken met een abonnement, een nieuwe trend?

All you can eat restaurants zijn helemaal geweest. De nieuwste trend? Het onbeperkt koffie-abonnement. In New York is het hip en ook Amsterdamse koffiebars doen eraan mee.

New York

In New York werd onlangs Cups geïntroduceerd, een mobiele app waar je 45 dollar per maand voor betaalt. In ruil hiervoor krijg je zoveel koffie (en thee!) als je wilt bij de aangesloten koffiezaken. Van het hippe The Bean in de East Village (onze favoriet in New York) tot The Uncommons in Washington Square Park.

Er is ook een duurder abonnement, van 85 dollar per maand. Hiervoor krijg je espresso en drankjes op basis van espresso; van cappuccino tot frappuccino.

De enige regels? Slechts één kopje koffie per klant, en je moet 30 minuten wachten tussen het bestellen van drankjes.

Israël

Ook in Israël is Cups actief; inmiddels doen ruim tachtig koffiezaken in Tel Aviv mee en wordt er binnenkort uitgebreid naar Jeruzalem.

Nederland

In Nederland is de Amsterdamse koffiebar Quartier Putain de enige die iets soortgelijks doet, maar dan zonder app. Hier koop je een koffiekaart (35 euro voor een kleine maat koffie, 45 euro voor middel en 55 euro voor groot) waarmee je onbeperkt koffie kunt drinken. Eigenaar Erik de Kock: “Onbeperkt is echt onbeperkt. De kaart is wel persoonsgebonden, dus je kunt maar 1 koffie per keer bestellen. Je kan er trouwens ook onze thee van Teabar mee bestellen!”

We hebben de andere bekende espressobars gecheckt, van Screaming Beans tot Two for Joy en alles daartussen, maar helaas biedt naast  Quartier Putain nog geen enkele andere zaak een koffie-abbo aan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.