Redactie
Redactie Drinken 3 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Mr. Vino: 4 amuses met 4 bijpassende wijnen

Geef je een diner en wil je een aantal speciale amuses en fijne wijntjes op tafel zetten? Of host je een walking dinner, maar wil je eens wat anders serveren dan garnalencocktail in een glaasje? Onze wijnkenner Mr. Vino geeft zijn 4 favoriete amuses met 4 bijpassende wijnen prijs.

1. Rockefeller Oesters (warme oesters met spinazie, peterselie en broodkruim)
Klik hier voor het recept.

Wijnadvies: kies voor een (betaalbare) champagne. Zoals de Cremant de Bourgogne Brut van Antonin Rodet. Te koop bij Albert Heijn voor nog geen 13 euro.

2. Knolselderij-pastinaaksoep in een klein shotglaasje
Klik hier voor het recept.

Wijnadvies: met name de smaak van de room in dit soepje vraagt om een volle witte wijn. Maar geen witte wijn die op hout is gelagerd. Dan wordt de smaak té zwaar voor het frisse van de knolselder in dit gerecht. Bijvoorbeeld de ronde, sappige Argentijnse Vina Plata, gemaakt van de druif Chardonnay. Te koop voor € 4,50 bij Dirck III.

3. Gebakken knoflook-champignons met tijm
Klik hier voor het recept.

Wijnadvies: neem een Italiaan. Een witte. Een fruitige. Een beetje rond. Een heel beetje lekker. De zachte smaak van de champignons met de geurige kruiden brengt mij uiteindelijk bij de Torre del Falasco Garganega Bianco (€ 5,49 bij Grapy.nl).

4. Eendenrillette of eendenpaté op een amuselepeltje
Hier is geen specifiek recept voor, Mr. Vino’s tip is om naar je favoriete poelier te gaan en daar een goede eendenrillette of eendenpaté te kopen. Of haal een lekker potje uit een Franse supermarkt!

Wijnadvies: deze amuse vraagt om een zachte, ronde wijn. Ik zou voor rood kiezen, bijvoorbeeld een Macon Rouge – Les Sentinelles die te koop is bij Vindict.nl voor € 8,75.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.