Redactie
Redactie Drinken 20 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x snelle healthy recepten met kokoswater

Kokoswater is verfrissend, dorstlessend, supergezond én heerlijk van smaak. Maar je kunt er meer mee doen dan in een glas gieten en in één keer achterover klokken (snappen we overigens best). Daarom: onze 5 favoriete snelle healthy recepten met kokoswater!

1. Maak ijsblokjes van kokoswater. Hiermee breng je supersnel smoothies en limonade op smaak.

2. Maak een green smoothie op basis van kokoswater. Blend 2 handjes boerenkool, 1 geschilde en ontpitte avocado en een half glas kokoswater en voilà, een heerlijke green smoothie. Je kunt ‘m natuurlijk ook uitbreiden met een banaan, limoensap, een stukje gember, wat peterselie, of je andere favoriete smoothie ingrediënten.

IMG_4424

3. Maak een zomerse Mojito-achtige cocktail van 1 deel kokoswater, 1 deel witte rum, een handvol crushed ijsblokjes en een aantal takjes munt. Je kunt ook de rum weglaten of vervangen voor bruiswater.

4. Maak supersnelle popsicles door kokoswater (eventueel die met een fruismaakje uit de supermarkt) in ijsvormpjes in te vriezen. Binnen een paar uur heb je dan je eigen kokoswaterijsjes!

Wil je echt op de creatieve tour, meng dan een deel van het kokoswater met wat grenadinesap en vul hiermee de helft van de ijsvormpjes. Zet een uurtje in de vriezer, haal eruit en giet dan het gewone kokoswater erbovenop. Twee-kleuren waterijsjes bomvol smaak.

5. Begin de week goed met een super smaakvolle en frisse supersmoothie van bosbessen, banaan, sinaasappel, gember, kokoswater en chiazaadjes. De banaan maakt het romig en precies zoet genoeg. Je vindt het recept hier.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.