Redactie
Redactie Inspiratie 18 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Spice up your glühwein: 5 tips om je drankje nog lekkerder te maken

Oh, de winter. Eindelijk weer tijd voor glühwein! ‘s Avonds bij de haard een glaasje, met een goed boek en fijn gezelschap. Of als buiten de sneeuwvlokjes dwarrelen (we mogen dromen toch…?), en de kinderen een sneeuwpop maken, daarna zelf met een goede kop gloeiwijn opwarmen. 

Ja, we durven wel te stellen dat het het gezelligste drankje van de winter is. Culy geeft graag een aantal tips om ‘m nog lekkerder te maken. Spice up your glühwein!

Hoe wordt Glühwein eigenlijk gemaakt?

Om glühwein te maken, wordt (meestal rode) wijn verwarmd met kaneel, kruidnagel, steranijs en citrusschillen, en eventueel gezoet met suiker of honing. Daarna wordt de drank warm gedronken. De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt.

Je kunt het dus goed zelf maken (leuk klusje op koude winterdagen!), maar kant-en-klaar kopen kan natuurlijk ook. Weet dan wel dat er vaak wijn van mindere kwaliteit wordt gebruikt, en er vaak veel zoetstoffen worden toegevoegd.

Bron: Edward Howell via Unsplash

5 x glühwein, maar dan anders

1. Doe eens ‘n scheut cognac, rum of wodka bij de (zelfgemaakte) glühwein. Extra lekker verwarmend. Met een scheutje amaretto krijgt je glühwein een fijne kersensmaak.

2. Een extra stukje sinaasappelschil of citroenschil in je glas geeft de drank wat meer frisheid en diepte.

3. Maak glühwein zelf van witte wijn met extra druiven. Het recept vind je hier.

4. Funky: een stukje geschilde gember laten meekoken. Ook lekker als je een beetje ziekjes wordt.

5. Voor extra smaak: een theelepel koekkruiden (ook wel speculaaskruiden of Pumpkin Spice Mix genoemd) in een zeefje in je glas laten meetrekken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.