Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de lekkerste drankjes voor in de winter (en vooruit, de herfst mag ook)

Ook wij verheugen ons nog steeds op een warme choco met slagroom zodra de temperatuur onder nul zakt. Maar er is nog zoveel meer in het landschap der dranken om dat typische wintergevoel naar boven te halen. Jij zit er in ieder geval warmpjes bij met deze lekkerste drankjes voor in de winter.

Verzamel ze allemaal.

Met deze lekkerste drankjes kom jij de winter wel door

We beginnen meteen met een disclaimer: opwarmen in de winter betekent voor ons niet per se dat je enkel warme dranken drinkt. Gerookte tonen, kruidige dranken of een lekkere likeur: wat ons betreft minstens zo fijn om de koudere dagen wat extra sfeer en gezelligheid mee te geven. Want die zullen er zeker aankomen.

Opwarmen in de winter

Waren de keuzes voorheen voornamelijk beperkt tot warme choco en glühwein – waar we overigens nog steeds geen nee tegen zeggen – inmiddels kunnen we ons laven aan een hele reeks nieuwe warme dranken. Chai is reeds volledig ingeburgerd, – zo maak je het extract zelf – met de producten van Nomads Chai kun je in ieder geval alle kanten op.

Ook een aanrader: de Aperol Spritz. En dan niet die ene uit de zomer, maar een winterse variant. Culy’s Martine legt je er alles over deze hartverwarmende Aperol Spritz uit.

Chai latte met spiced rum
Bron: Culy.nl

Kombucha

Het gebeurde nooit eerder dat een totaal nieuwe verfrissende drank in zo’n rap tempo opkwam. Waar je eerder verbaasde blikken kreeg hij het noemen van kombucha, neemt het gefermenteerde drankje inmiddels een vaste plek in op menig menukaart. We horen je denken: drinken we dat niet vooral in de zomer? Zeker niet, wat dacht je van Holy Smokey kombucha van Wilderland? Mocht je toch team koukleum zijn: check dan ook even de Holy Smokey blend voor thee, van hetzelfde merk.

Winterse frisdrank

Het klink nogal paradoxaal, een winterse frisdrank, maar elke dag – de hele dag – warme dranken drinken kan ook weleens vervelen. Wij richten ons dan bijvoorbeeld graag tot Winter Fris van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek. Kweepeer, kaneel en andere hartverwarmende kruiden: meer winters dan dit wordt het niet. Maar ook de Roze Bunker kan er wat van, met de smaak Bitterbloed: bloedsinaasappelen, grapefruit én gebrand eikenhout; het kan allemaal.

Sterk graag

Behoefte aan wat sterkers om mee op te warmen? Gelukkig is het aanbod in de categorie sterk groter dan ooit. We begrijpen dat je drang naar hele fruitige likeuren in de winter minder is, en dat is ook geen enkel probleem, gezien de typische winterse keuzes. Zo stuitten we op likeur met speculaastonen, maar ook op een exemplaar met misschien wel het kruid van de winter: deze likeur met tijm. Genoeg opties dus om warm de winter door te komen.

Meer winterse inspiratie:

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.