Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drinken 5 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… de alcoholvrije wijnbox van Vinobox

Dry january mag dan misschien wel voorbij zijn: er zijn nog altijd heel veel mensen die wat minder alcohol willen drinken. Of die gewoon helemaal willen stoppen met die alcohol. Maar wat is het alternatief? Het succesvolle online wijnconcept Vinobox heeft daarvoor een aantrekkelijke alcoholvrije wijnbox voor je in petto.

Meer vraag naar alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn, dat is toch niet veel soeps? Die opvatting hadden wij ook langere tijd. Maar wat blijkt: steeds meer mensen hebben behoefte aan een alcoholvrij alternatief voor dat wijntje. Om ons heen horen we al veel verhalen van mensen die besluiten door de weeks niet meer te drinken. Of om gewoon even een maandje (of langer…) te stoppen met die alcohol. Voor een fris hoofd en een fris lijf bijvoorbeeld.

En als er een markt voor is, dan wordt er ook druk aan gewerkt om die markt ten volle tevredenheid te bedienen. Gevolg: de kwaliteit van alcoholvrije wijnen wordt steeds iets beter. Je moet alleen wel even weten waar Abraham dan de spreekwoordelijke mosterd haalt.

Alcoholvrije wijn bestellen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Geen limonadewijn

Bij Vinobox hadden ze in ieder geval een eureka-momentje toen ze de drie alcoholvrije wijnen tegenkwamen die ze in hun alcoholvrije Vinobox stopten. Natuurlijk: alcoholvrije wijn smaakt altijd anders dan een variant met alcohol. Maar volgens Vinobox hoef je niet bang te zijn voor ‘limonadewijn’.

Technieken om alcoholvrije wijn te produceren worden namelijk steeds moderner, waardoor de oorspronkelijke aroma’s van de wijn steeds beter behouden kunnen worden.

> Lees er meer over: Trending: alcoholvrije wijn (maar hoe lekker is het eigenlijk?)

Flip Harmsma, oprichter van Vinobox: “Er is steeds meer keuze in het alcoholvrije segment, maar wat is nou écht lekker? Onze selectie is smaakvol en feestelijk: perfect als je iets te vieren hebt.”

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat is Vinobox?

Vinobox werkt met een flexibel wijnabonnement. Dat houdt in dat je elke maand een box met 3 tot 6 wijnen (vanaf € 29,95) bij je thuisbezorgd krijgt, afgestemd op jouw smaak. Je kunt via de site aangeven welke kleur(en) wijn je voorkeur heeft, of je van ongecompliceerde wijnen houdt of juist zo complex mogelijk én je kunt zelfs een online quiz invullen, zodat Vinobox nog beter weet wat je lekker vindt.

In je account geef je na het proeven je eerlijke mening, zodat Vinobox jouw smaak nog beter leert kennen. En je kunt natuurlijk ook een Vinobox cadeau doen. Handig als je niet precies weet welke wijn in de smaak zal vallen bij de ontvanger: Vinobox regelt het wel.

Alcoholvrije wijnen van Vinobox
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Culy ontdekt… de alcoholvrije Vinobox

Culy is na een wijnrijke afsluiting van 2020 vooral benieuwd naar de alcoholvrije wijnbox die je nu kunt bestellen en probeert ‘m uit. Vinobox belooft ons “een feestelijke selectie alcoholvrije wijnen”. Dat is gelukt. Hoewel we niet per se wild worden van de etiketten van deze flessen (iets waar we normaliter toch een béétje boel op afgaan als we een lekker wijntje selecteren), blijkt maar weer dat het uiteindelijk altijd om de inhoud gaat. Daarover later meer.

De alcoholvrije wijnen die ze hebben geselecteerd, worden gemaakt door ‘echte wijn’ in stapjes alcoholvrij te maken, door de alcohol te laten verdampen. Let op: hierbij kan dus wel minder dan 0,5% alcohol overblijven in de fles (de grens die wordt gehanteerd voor alcoholvrije wijnen).

Bij nadere inspectie is dat ook het geval bij de drie wijnen in de Vinobox. In een gemiddeld glas appelsap zit vaak méér alcohol, stelt Vinobox. Echter: ben je zwanger, overleg dan eerst even met je verloskundige. Helemaal vrij van alcohol is het dus niet, goed om rekening mee te houden als dat belangrijk voor je is. Maar leest u vooral verder.

Alcoholvrije Vinobox
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dankbaar alternatief

Wil je echter gewoon even geen alcohol tot je nemen, bijvoorbeeld omdat je morgen moet werken of omdat je nog moet rijden, dan zijn deze flesjes écht een dankbaar alternatief. Ze vallen bij ons behoorlijk in de smaak. “Als je een avond niet wilt of kunt drinken, dan ben je écht blij als je dit kunt drinken”, zegt de (kritisch) mee proevende huisgenoot bijvoorbeeld. Dat geldt zowel voor de variant met bubbels als de Pinot Noir en de Cabernet Sauvignon.

En inderdaad: voor de niet-drinker voelt een glaasje van deze wijnen op en top feestelijk. Natuurlijk: de echte complexiteit van een wijn mét alcohol hebben ze niet. Maar er is toch genoeg van aanwezig in deze alcoholvrije wijnen om ons een avond te blijven boeien.

Sterker nog: die flessen gaan helemaal op. We durven zelfs te stellen dat dit de lekkerste alcoholvrije wijnen zijn die we tot nu toe hebben geproefd. Vinobox heeft dus oprecht een hele mooie selectie gemaakt.

Kijk voor meer info op www.vinobox.nl

Meer over alcoholvrije drank:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.