Redactie
Redactie Inspiratie 15 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

DIY: honing met een smaakje maken

Weckpotjes en glazen flesjes zijn helemaal hip. Niet zo gek vinden wij, want ze zien er ook zó leuk uit. We vullen ze graag met olijfolie of honing en voegen er dan onze favoriete kruiden aan toe. Superleuk om te doen én heel lekker!

Wat is jouw favoriete honing met een smaakje? Hou je van gember of kaneel óf kruid je je honing liever met rozemarijn? Het kan allemaal en je kan ook lekkere combinaties proberen. Maak eens een potje honing met lavendel en vanillestokjes. Heel leuk om weg te geven – óf zelf te houden…

Wat heb je nodig?
Om je favoriete infused honing te maken heb je een aantal dingen nodig. Zo heb je een (weck)potje nodig (hier te koop), een honing van goede kwaliteit en een lading gedroogde kruiden of specerijen. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan: tijm, salie, rozemarijn, lavendel, gember, maar ook aan sinaasappelschil of (gedroogde) rode peper.

Tip: Ben je een beetje grieperig? Kies dan voor honing met citroenrasp, stukjes – geschilde – gember of kruidnagel. Lepel het door je thee en je hebt een heerlijke homemade oppepper!

Eerst wassen
Voordat je aan de slag gaat is het een goed idee om de (weck)pot waarin je de honing gaat bewaren te steriliseren. Zo weet je zeker dat hij helemaal schoon is en de honing lang houdbaar blijft.

Ook is het verstandig om kruiden en vruchten als citroen te wassen én goed te laten drogen voor gebruik. Ook dit is vanuit hygiënisch oogpunt belangrijk.

Infuseren
Vul nu de schone pot met je favoriete – gewassen – smaakmakers. Hoe meer je ervan gebruikt, hoe meer smaak. Giet honing over de kruiden en vul de pot tot ongeveer de helft. Schep met een houten lepel de kruiden en/of specerijen om zodat ze allemaal worden bedekt met honing. Vul nu aan met de rest van de honing.

Zet weg voor minimaal 5 dagen. De honing wordt het lekkerste als je twee weken wacht. Zal dat lukken…?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.