Culy
Culy Inspiratie 14 februari 2015

Zo maak je krieltjes het allerlekkerst

Om krieltjes nóg lekkerder te maken hebben ze iets extra’s nodig. Denk aan kruiden als rozemarijn en tijm, een klontje boter of een fijne dressing. Wij laten je graag zien hoe je van deze kleine aardappeltjes iets bijzonders maakt!

We houden van deze aardappels, maar – heel eerlijk – ze kunnen ook een beetje saai zijn. Wij verzamelden de fijnste recepten om van een krieltje een heel smaakvol (bij)gerechtje te maken.

De basics
Je kan ze natuurlijk bakken in de pan. In een flinke klont roomboter, olijf- of kokosolie. Bestrooien met grof zeezout en serveren met homemade mayonaise of persillade. Lekker! Maar het kan nóg beter, dachten wij. Met verse kruiden of uitgebakken spekjes…

Verse kruiden
Smaak geven  kan je doen door ze met schil in de oven te bakken met rozemarijn, tijm en knoflook. Flink peper en zout strooien en je hebt al een heel lekker aardappeltje.

Maar kies vooral voor verse kruiden die jij het lekkerste vindt. Verse muntblaadjes kunnen namelijk ook heel goed. Deze krieltjes van Jamie Oliver met zeezout en rozemarijn lijken ons erg lekker.

Stock krieltjes0002

Combineren
Krieltjes kun je ook lekker combineren met bijvoorbeeld spekjes of paddenstoelen, voor een lekker winters bijgerecht. Maar, met rode bietjes en makreel zijn ze ook heerlijk in een salade.

En wil je ze on the side serveren bij een stuk vlees of vis? Probeer dan deze feestelijke aardappeltjes met een vulling van ricotta, Parmezaan en citroenrasp.

Een exotisch tintje
Het is ook leuk om het eens helemaal anders te doen! Met tamarinde pasta, bijvoorbeeld. Dat geeft je aardappels een lekker Indiaas tintje. Dol op de Spaanse keuken? Maak ze dan met rode peper en chorizo.

Stock0004

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zo maak je krieltjes het allerlekkerst
Sluiten