Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit restaurant in NYC maakt een vegan mac & cheese

Bij mac & cheese denk je – naast aan macaroni – aan kaas. Véél kaas. Toch is het een restaurant in NYC gelukt om een volledig vegan versie van het populaire Amerikaanse gerecht te maken. Zonder kaas en andere zuivel. Een vegan mac & cheese: hoe doen ze dat?

By CHLOE

Het hippe eetcafé By CHLOE serveert 100% plantaardig, vegan voedsel. En niet onverdienstelijk: alleen al in New York zijn er zeven vestigingen, daarnaast ook in Boston, Los Angeles en Providence.

Hun menukaart staat vol met gezonde, vegan gerechten die stuk voor stuk even lekker klinken. Van hotdogs tot aan vegan burgers en salade Niçoise. Helemaal knap is het dat het ze is gelukt om een plantaardige mac & cheese te maken.

vegan mac & cheese
Bron: By CHLOE

Vegan mac & cheese

In een klassieke mac ‘n cheese gaat namelijk standaard boter, melk en kaas. Maar het is het restaurant gelukt om de zuivel volledig te vangen.

Zo wordt de ‘kaassaus’ voor hun vegan versie gemaakt van zoete aardappel en cashewnoten en doet vlezige shiitake dienst als een waardige vervanger van bacon. Bovendien hebben ze in plaats van Parmezaanse kaas een topping van amandel gebruikt. Slim!

Ben je toevallig in de Big Apple? Je vindt één van de vestigingen van By CHLOE aan 185 Bleecker Street. Zelf maken? Website De Groene Meisjes heeft een top recept voor een vegan mac and cheese.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.