Een goddelijk bijgerecht: truffel mac & cheese

Francesca van Francesca Kookt heeft een prachtige Foodelicious Box gevuld met haar favoriete delicatessen. Wat er precies in zit, blijft nog een verrassing. Maar wij mogen jullie al wél vast enthousiasmeren met een heerlijk recept uit deze box!

Als je voor 8 december een bestelling plaatst, heb je de Foodelicious Box nog voor de Kerst in huis. Bestel ‘m hier!

c63fb588-unbounce-fdbox-december-760x510_0l40e60l40e3000001

Het recept

Francesca: “Romige mac & cheese, en dan ook nog eens met truffel. Toen ik dit een keer at in Engeland sloeg mijn hart een paar keer over. Een geweldig bijgerecht voor bij het kerst hoofdgerecht!”

Kook de maccheroni al dente in ruim kokend water met zout. Giet af en spoel na met koud water.

Verwarm de oven voor 200 graden.

Smelt de boter op laag vuur in een medium sauspan. Roer de bloem erdoor en bak deze een paar minuten mee. Je bent nu een roux aan het maken, laat deze niet bruin worden. Schenk nu beetje bij beetje de warme melk erbij terwijl je klopt met een garde.

Zorg steeds dat de klontjes eruit zijn voordat de volgende scheut erbij gaat. Blijf regelmatig kloppen totdat de saus indikt. Nu is je bechamel klaar, zet het vuur uit. Roer de cheddar er beetje bij beetje door, als laatste gaat de Salsa Tartufata erdoor. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de pasta en de saus goed door elkaar en schep over in een platte ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en zwarte peper en bak 15-20 minuten in de oven totdat de saus bubbelt van de hitte en de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.

Tip: restjes over? Verwarm de volgende dag of bak op met een scheut van de witte truffelolie.

truffel-mac-cheese-staand

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!