Culy
Culy Inspiratie 14 december 2017

Dit 5-gangen kerstmenu maak je al een dag van tevoren

Amuse - Arancini (risottoballetjes)

Arancini zijn een soort bitterballen, maar dan gevuld met risotto. Ongenadig lekker. Het recept vind je onder de foto.

arancini kerstmenu van tevoren maken

Maak hiervoor een portie basic risotto, eventueel met wat doperwtjes erdoor. Breng op smaak met vers gemalen peper, Parmezaanse kaas en misschien zelfs wat truffeltapenade. Laat de rijst volledig afkoelen.

Rol van de rijst balletjes ter grootte van een golfbal en rol door wat maïsbloem (te koop bij de meeste supermarkten). Kluts vervolgens een ei los, rol hier de balletjes door en tot slot ook door een bakje met (zelfgemaakt) paneermeel.

Bewaar de ongebakken balletjes in de koelkast en frituur vijf minuutjes voor het serveren. Serveer op een schaal met prikkertjes en eventueel met een glaasje prosecco. Je gasten zullen meteen smachten naar de rest van het menu.

Tip: vul ze eventueel met een klein blokje mozzarella en serveer met een pittige tomatendip of -saus.

Meer ideeën? Deze amuses zijn perfect voor bij het kerstdiner

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit 5-gangen kerstmenu maak je al een dag van tevoren
Sluiten