Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 16 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit 5-gangen kerstmenu maak je al een dag van tevoren

Amuse - Arancini (risottoballetjes)

Arancini zijn een soort bitterballen, maar dan gevuld met risotto. Ongenadig lekker. Het recept vind je onder de foto.

arancini kerstmenu van tevoren maken

Maak hiervoor een portie basic risotto, eventueel met wat doperwtjes erdoor. Breng op smaak met vers gemalen peper, Parmezaanse kaas en misschien zelfs wat truffeltapenade. Laat de rijst volledig afkoelen.

Rol van de rijst balletjes ter grootte van een golfbal en rol door wat ma茂sbloem (te koop bij de meeste supermarkten). Kluts vervolgens een ei los, rol hier de balletjes door en tot slot ook door een bakje met (zelfgemaakt) paneermeel.

Bewaar de ongebakken balletjes in de koelkast en frituur vijf minuutjes voor het serveren. Serveer op een schaal met prikkertjes en eventueel met een glaasje prosecco. Je gasten zullen meteen smachten naar de rest van het menu.

Tip: vul ze eventueel met een klein blokje mozzarella en serveer met een pittige tomatendip of -saus.

Meer idee毛n? Deze amuses zijn perfect voor bij het kerstdiner

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy n贸g lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 馃巹

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.