Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

6 x dingen waar we blij van worden op de Culy-redactie

Zo aan het begin van het nieuwe jaar vallen wij altijd in een behoorlijk gat. Voorbij zijn de dagen van feesteten, buiten is het koud en donker en er lijkt – voorlopig – even geen reden om de bubbels te ontkurken. Daarom stelden we een lijst samen van items waar we weer een beetje van opkikkeren – of opbeurren in dit geval (zie onder). Oftewel…

6 dingen waar we blij van worden op de Culy-redactie

Boek: ‘In de keuken: essays over leven en eten’

Dit leuke boekje bevat dertien korte verhalen over ons favoriete onderwerp: eten! Samengesteld door Bowi van Onna (zelf ooit chefkok bij restaurant Choux in Amsterdam), die voor Das Mag Uitgevers dertien schrijvers vroeg om essays neer te pennen over de rol van koken en eten in hun leven.

Met o.a. bijdragen van Vanja van der Leeden (kookboekenschrijver), Ava Mees List (sommelier bij Noma), Barbara Serulus (culinair journaliste, podcastmaker) en Michiel ter Heide (oprichter en eigenaar Vleck Wijnen).

De t-shirts van Studio Boter (Joris Bijdendijk en Jessie Le Comte)

Wij ‘beurren’ zéker op bij de aanblik van de kleding van Studio Boter: het kledinglabel van Joris Bijdendijk met designs van Jessie le Comte. Van het Michelinmannetje dat ‘Love boter’ roept tot het potje XO-saus: we kikkeren hier zienderogen van op.

Bron: Studio Boter

Azijnen van Roze Bunker

De ‘fruitslagers’ van Roze Bunker zijn inmiddels bedreven in het verwerken van de resten van hun siroopproductie. Onder het motto “smaak mag niet bij het afval” sloten ze zich dagenlang op in de testkeuken. Hun nieuwe LAB-lijn met azijnen is het resultaat.

Zo maakten ze bijvoorbeeld appelciderazijn van de onbruikbare (want onvergiste) appelcider van Elegast Cidery in Hilversum. Maar ook een rode wijnazijn met de overgebleven rode natuurwijnen van restaurant Choux in Amsterdam. We zijn deze koene fruitredders maar wat dankbaar! En o ja, hun nieuwe smaak limonadesiroop; smoked lime (met een Mezcal-achtig karakter), behoort ook tot de dingen waar we blij van worden.

Roze Bunker azijn
Bron: Roze Bunker Facebook

De oester-merch van Pescattura (“koester je oester”)

Of het nou de sokken en de hoodie zijn met “koester je oester” erop of die briljant bedachte serveerplank met uitsparingen voor je oesters (zodat ze er niet vanaf donderen): wij willen álles wel van Pescattura.

Pescattura koester je oester sokken
Bron: Pescattura

Boek: Eetiquette van Mara Grimm

Nóg een ding waar we blij van worden in donkere dagen: je onder je warmste deken terugtrekken op de bank en ‘Eetiquette‘ van Mara Grimm lezen. Leer je meteen dat je baklava het beste op z’n kop kunt eten (net als burgers trouwens…), of hoe je een bitterbal verorbert zonder je mond te verbranden. Waarschuwing: je krijgt hier honger van.

Eetiquette Mara Grimm

Groentepasta van Wholy Greens

We hebben ons lang verzet tegen de trend van groentepasta’s (je weet wel, pastasoorten waar de groenten in verwerkt zijn). Allemaal nét niet lekker genoeg voor onze pastafix, zo oordeelden we.

Tot we de ‘VeggiPasta’ van Wholy Greens proefden. Kijkt u toch eens naar die kleuren en vormen (die pompoentjes)! En ze zijn dus nog lekker ook. Ideaal om je kinderen voor te schotelen, maar ook als je zelf op een makkelijke manier 50% (extra) groenten wil binnenkrijgen bij je portie pasta.

Bron: Wholy Greens

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.